Suursaadikule valmistab muret, et saates intervjuu andnud külalise seisukohad erinevad Eesti ja Soome ajalookäsitusest, vahendab Iltalehti. „Poro TV” saatejuhid on soomlased Sami Lotila ja Risto Vuorinen.

Venemaad toetav lähenemine

„Poro TV” külalistest on kõige rohkem hämmastust esile kutsunud Johan Bäckmanile lähedane ajakirjanik Leena Hietanen, kes eitab Nõukogude Liidu Eesti okupeerimist ja on öelnud, et Eesti russofoobia on import Soomest.

Soome saatkonna tähelepanu äratas just Hietaneni külaskäik „Poro TV-sse”. „Uurisin linnajuhilt, kas ta on teadlik, et Johan Bäckmani lähedane koostööpartner tuleb Tallinna TV külaliseks,” ütles Narinen. „Mainisin, et Hietanen kavatseb rääkida Eesti ajaloost, mille kohta Hietaneni visioon on Eesti ja Soome ajalookäsitusest erinev ja Venemaa infomõjutamist toetav. Linnajuht tänas informatsiooni eest.”

Suursaadik Kirsti Narinen eitas, et püüdis „Poro TV” sisu või külaliste valikut mõjutada. „Hietaneni intervjuu esitamisele ei olnud ega pidanudki olema mingit mõju,” ütles Narinen.