Täpsemalt lisas Tallinna linnavalitsus põhimäärusesse lõike, mille kohaselt omandab linnavalitsus õiguse keelata või lubada Tallinna linna veebilehtedel ja sotsiaalmeedias avaldatud tekstide, fotode, video- ja audiomaterjalide kasutamist. Sealhulgas saab linnavalitsus keelata nende materjalide avaliku esitamise ja üldsusele suunatud levitamise.

Keskerakondlasest linnajuhtide sõnul on kõnelause muudatuse eesmärk tõkestada meediakanalite võimalust volikogu materjali kontekstist väljarebituna avaldada. Hallo, avalik ja eraõiguslik meedia! Teil tõmmati Tallinnas eelmise nädala otsusega suurkorv nii kõvasti pähe, et kõrvad ka enam ei paista.

Piiratakse nii meedia kui volikogu liikmete vabadust

Lisaks meedia suukorvitamisele tähendab antud muudatuse lisamine selget piirangut kõikidele, kaasa arvatud volikogu liikmetele. Käes on taas Nõukogude aeg, kus võimulolev partei ehk Keskerakond määrab oma linnavalitsuse ametnike kaudu seda, mida volikogus räägitust, kuuldust ja avaldatust tohib linnarahva poolt valitud linnavolinik oma valijaile edastada või levitada.

Teisisõnu, kui valitud volinik tahab oma esinemist oma valijaile edastada, siis peab ta selleks linnaametnikelt (loe: Keskerakonnalt) luba küsima. Kui meediakanal, raadio või televisioon soovib volikogu tekste, kõnesid või ka videoid oma infosaates edastada, peavad nad linnaametnikelt luba küsima!

Keskerakonna imelisest muutumisest on püütud nüüd pikalt rääkida, kuid muutus on olnud oodatule vastupidine. – lisaks taas hoogustunud linnaraha eest endale valimisreklaami tegemisele kasutab vastne peaministripartei Tallinnas võimu ka selleks, et vaba sõna ja mõtte levitamine oleks nende kontrolli all.

Taoline poliitika ei ole aktsepteeritav üheski Euroopa pealinnas ega peaministrierakonnas. Jüri Ratas, kas tsensuuri loomine Teie poolt juhitava erakonna poolt on saanud uueks normaalsuseks?