Rikbergi kahjuks rääkis vanus, pealegi pole liberotel lihtne end müüa, vaid Sten Esna varem välismaal tööd rüganud. Ometi sai Rikbergi unistus teoks.

„Olen väga rõõmus! Saan rutiinist välja ja end proovile panna,“ ütles Rikberg Eesti Päevalehele. Võimalus tekkis tänu Eesti koondise peatreenerile Gheorghe Cretule, kes, muide, istutanudki Rikbergile pähe mõtte vanuigi piiri taha pürgida. „Cretu andis agentidele teada, et tahan välja minna. Tekkis paar võimalust veel, üks huviline oli Soome klubi Kokkola Tiikerit, aga need polnud kindlad asjad. Meneni puhul oli konkreetne pakkumine laual ja otsustasin kiiresti. Öösel saadeti leping, hommikul kirjutasin alla.“

Mullu tuli Menen Belgia liigas viiendaks, uuel hooajal soovitakse teha samm edasi ja jõuda esikolmikusse. Ühtlasi peaks klubi osalema ka eurosarjas. Eesti võrpallurite kaks aastat tagasi antud hinnangul on Belgia liiga Euroopas tugevuselt seitsmes.

Pere lubas minna

„Muidugi olen põnevil, see on uus kogemus. Tartu oli tuttav ja turvaline. Karjääri alguses ei oleks küll osanud ette kujutada, et mängin 16 aastat samas meeskonnas ja alles siis vahetan klubi,“ rääkis Rikberg. „Eks olengi hiline avaneja. Noorena ei olnud mul vajalikku taset. Siis tekkis pere ja töö. Belgiasse lähen üksinda, aga loomulikult rääkisin kodus enne asjad läbi, mul oli roheline tuli minekuks olemas. Vastasel korral poleks otsust vastu võtnud. Hea, et uus meeskond on piisavalt lähedal, koolivaheaegadel saab perekond mulle külla tulla.“

Rikberg tunnistas, et väikese tõuke lahkumiseks andis ka senise meeskonna Tartu Bigbanki ebaõnnestunud hooaeg. "Kui oleksime kolm tiitlit võitnud ja eurosarja mänginud, siis poleks ma ilmselt kuskile läinud,“ nentis Eesti lühim, 174 cm pikk tippvõrkpallur.

Rait Rikberg

Sündinud: 30. augustil 1982 Tartus

Pikkus ja kaal: 174 cm ja 78 kg

Hüüdnimi: Mehike

Mängupositsioon: libero

Eesti koondises: 2002. aastast

Eesti meistrivõistlustelt: 4 kulda, 9 hõbedat, 2 pronksi

Euroopa liiga: tšempion 2016