Muidugi ajas harja punaseks ka see, et pealkiri äigab ära ka vabakutseliseks olemisele ja vabatahtliku töö tegemisele, justkui need töövormid ei olekski need õiged ja auväärsed, arvestatavad asjad, nagu õige oleks vaid kellast kellani kuskil tiksumine, kellegi palgal.

Muutusin üpriski mõtlikuks selle pealkirja suhtes, mis mind muidugi eriti teravalt puudutas, sest eks minagi olen keskharidusega ja paar viimast aastat vabakutseline. Tööl aga olen käinud pikki aastaid ning kolmes ülikoolis õppinud kokku neli aastat, praegu läheb neljas ülikool ja kuues ülikooliaasta, no seekord kavatsen ka võiduka lõpuni jõuda, sest elu on näidanud, et ei loe see kogemustepagas midagi, ei loe su kursused midagi, enam ei ole 90ndad ja paber maksab vägagi, ning kui see paber on keskkoolihariduse tõend, siis on see kõige halvem variant üldse. Parem aus kutsekas või kahtlase väärtusega ülikooli kasutu eriala.

Selles mõttes muidugi müts maha Tallinna linnavalitsuse ees, kes võtab tööle keskharidusega tegelase, kes on lisaks veel vabakutseline.