Kõlvart puutub asjasse seetõttu, et tema oli nende sündmuste ajal abilinnapea, kelle vastutusalasse spordikeskus kuulus. Kõlvart oli ka see, kes auditi tulemust aasta aega kinni hoidis ja laskis selle avaldada alles pärast tänavusi kohalikke valimisi. „Pealtnägijale” põhjendas ta venitamist vana Edgar Savisaare stiilis turtsaka jutuga: auditit poleks üldse olnud, kui linnavalitsus poleks seda tellinud, pealegi oleks ta saanud auditit varjata veel neli aastat.

Seisukohaga, et kõik on kombes ja isegi preemiavääriline, kuni politsei kriminaalmenetlust ei alusta, seab Tallinna linnavõim juhtidele liiga madala standardi. Kõlvart tegi endast tavalise puukpoliitiku, kui võttis vastu tulemuspreemia.

Linnajuhtide arvates pole asja pärast põhjust lärmi lüüa, sest Tondiraba spordikeskus on alles „hiljuti tegevust alustanud unikaalne” asutus, politsei auditi põhjal kriminaalmenetlust ei alustanud ja „asutuses on toimunud oluline arenguhüpe”. See „hiljuti” oli siiski juba 2014. aastal. Jutt arenguhüppest vajaks aga kinnituseks uut auditit ja majandusaasta aruannet. Ka seisukohaga, et kõik on kombes ja isegi preemiavääriline, kuni politsei kriminaalmenetlust ei alusta, seab linnavõim juhtidele liiga madala standardi.

Kõlvartile maksis keskerakondlik linnavolikogu hoolimata Tondiraba mädapaisest äsja 12 661 eurot tulemuspreemiat „Tallinna haridus-, kultuuri- ja spordivaldkonna arendamise ning eduka korraldamise eest”. Kõlvarti tulemustele tema eelmisel ametikohal ei saa sellist hinnangut anda enne, kui Tondiraba spordikeskuses pole toimunud tõendatud pööret paremusele. Preemiat vastu võttes tegi tänavuste valimiste staar endast tavalise linna lüpsva puukpoliitiku.