„Vanaisa Putinil“ ei tulnud aga seekord vastata ainult pehmetele küsimustele. Ehkki tema enda sõnul kõik õitseb ja areneb, kippusid küsijad korduvalt kinnitama vastupidist. Üsna otsesõnu öeldi, et presidenti informeeritakse ilmselt halvasti, et hiiglasliku viljasaagi kõrval on põllupidajatel kanda ka hiigelkahjumid. Et regioonid on end lõhki laenanud. Jne, jne.

Loomulikult puudutasid enamik küsimusi sisepoliitikat, sotsiaalmajanduslikku olukorda, pensioni-ea tõstmise kavasid jne. Kuid mõne servaga puudutati ka välisteemasid, suhteid USA-ga, Põhja-Korea küsimust, Venemaa dopinguskandaali jms. Kõik need said vastuseks Putinile omase vastuse stiilis: „aga vaadake mida teised teevad!“

Kõige teravam oli aga küsimus Ukraina teemal. Näha oli, et see puudutas Vladimir Putinit väga tõsiselt, pannes pikalt ja laialt seletama, kuidas kõiges mis Ukrainas toimub, on süüdi teised, mitte Venemaa. Kuidas kõige taga olla ebaseaduslik riigipööre, kuidas Petro Porošenko teeb kõike valesti, kuidas Mihheil Saakašvili sülitab kõigile näkku. Järgnesid mõistagi kinnitused et vene vägesid Ukrainas pole ja et üleüldse Moskva on nõus kõigi rahuettepanekutega, aga näed teised teevad kõike valesti.

Tavatult käratsev pressikonverents kestab neid ridu kirjutades veel, kuid üks on selge – vanaisa Putini käest küsitakse aina ebamugavamaid küsimusi. Ning see on alles algus.