Miks aga on vaja kirjatehnikat? Seotud kirja tähtede kokkulepitud standard pole välja mõeldud mitte koolilaste kiusamiseks, vaid selleks, et ka kõik teised ükskõik kelle käsitsi kirjutatud tekstist aru saaksid. Käekirjad on nagunii erinevad. Näiteks: üsna sarnaselt kirjutatavate tähtede a ja o vahel saab väga lihtsalt vahet teha sellega, et esimene seotakse järgnevaga alt, teine ülevalt. Kui igaüks hakkaks niisuguseid varesejalgu kirjutama nagu ta heaks arvab, ei ole teistel sellest tekstist võimalik aru saada. Ja üsna tõenäoline on, et nädal aega hiljem ei saa ka kirjutaja ise oma kirjapandust aru.

Võib-olla tõesti ei ole mõtet lapsi koolis kirjatehnikas niimoodi drillida, nagu seda tehti varem. Kuid käsitsi kirjutatava kirja kokkulepitud kuju peaksid nad kindlasti omandama. Seda, et käsitsi kirjutamine niipea täielikult ära kaob, on küll naiivne uskuda.

Muide: kui ebaõigelt määratud trahvi kviitungile on eriarvamus kirjutatud nii segases kirjas, et kohus sellest mitte midagi aru ei saa, kas siis on lootust trahvi tühistamiseks?