26.01.2018, 00:05
MARTIN HANSONI AUTORIKÜLG | Miks on nii raske olla kõhn?
Söömine – ainus töö, mis toidab – määrab inimese puhul ei rohkem ega vähem kui selle, kas ta elab või mitte. Ja halvasti söömine tähendab otseselt halba surma, millele eelneb üsna niru elu. Kummalisel kombel kõlab palve oma toitumist ja elustiili pisut tõsisemalt võtta kui kõhutuul orkaanis.

Statistika väidab, et üle poolte eestlaste on ülekaalulised. Söömine aga algab mõtlemisest.
FOTO:
Olen 160 kilogrammi kaaluv selgelt ülekaaluline mehejurakas, kes ületab varuga tõenäoliselt ka rasvumise arstliku määratluse. Olen eluaeg olnud nagu kahe küljega münt: ühelt poolt laisk ja hästi süüa armastav ning teisalt edev ja sporti armastav. Seetõttu on mu kehakaal käinud mitu korda jojona üsna märkimisväärsete amplituudidega üles ja alla. Varasematel aastakümnetel on kaalulangetuse taga olnud edevus ja soov naistele meeldida. Ent viimase ründe oma kaalule olen võtnud ette puhtalt tervislikel põhjustel.