Festival toob publiku ette kuulsa prantsuse valmimeistri Jean de La Fontaine´i valmidel põhineva lühianimatsioonide kasseti „Loomad teevad kino“ (Prantsusmaa/Belgia 2016), mis tutvustab lastele õpetlikke loomalugusid, mis aitavad naerda inimlike nõrkuste üle. Värviline ja lustakas kogumik toob ekraanile kuus tugeva sõnumiga lugu, kus loomad lahendavad mõistatusi, tegelevad näitlemise, muusika ja laulmisega.

Lühianimatsioonide kogumik „Tüdrukud ja draakonid“ (Prantsusmaa/Belgia 2017) räägib lastele muinaslugusid vabadusest ja loomade õiglasest kohtlemisest. Kogumik koosneb viiest seikluslikust lühifilmist, millest igaühe juhatab sisse armas Kinokull. Kõik filmid on vürtsitatud originaalse muusika, imelise visuaali ning meeldejäävate kangelannadega.

Lastefestivalil saab veel vaadata ülipöörast ja ootamatu huumoriga vürtsitatud animatsiooni „Paharet rebane ja teised lood“ (Prantsusmaa/Belgia 2017), mis paistab silma hoogsuse poolest ning naerutab lisaks lastele korralikult ka nende vanemaid. Animatsiooni üks režissöör, Benjamin Renner, on ka armastatud lasteanimatsiooni „Ernest ja Celestine“ režissöör. Lisaks pakub festival veel vaatamiseks armastatud tegelaste Kasperi ja Emma seikluseid mängufilmis „Kasper ja Emma lähevad teatrisse“ (Norra 2017), kus tuntud lapstegelased külastavad teatrisaali koos oma pehmete kaaslaste - jänku ja lõviga.

Kõik filmid ja animatsioonid linastuvad eesti keeles.

Vaata kava siit.