Kunstmuru ainsaks puuduseks, kui üldse, on vast see, et ära jääb lummav lõhn, mis niitjat nähtud vaeva eest justkui premeerida püüaks. Kuid sedagi pisikest miinust saab kasvõi naabrimehe juures kompenseerimas käia. Ja kui ninasõõrmed värsket murulõhna täis, saab kergel sammul oma koduõue imepehmele kunstmurule taas tagasi sättida.

Loobu pestitsiidest ning aias laiutavast mülkast

Ja see samm saab tõepoolest kerge olema. Sest lisaks niitmisvabale elule jäävad ära ka lõputud duellid umbrohu ja muttidega. Viimased kohe üldse ei armasta seda kunstmuruvärki. Pealegi on pärismuru võrdlemisi pirtsakas. Küll ei meeldi vihm, siis jälle päike. Kunstmuru on see-eest vägagi vastupidav, vajades vaid aeg-ajalt vett, et määrdunud kohad üle uhtuda. Enamasti hoolitseb selle eest vihm, mida siia kanti kipub rohkem kui küll jaguma.

Kunstmuru vaieldamatuks eeliseks on seegi, et see on pestitsiidide- ning väetisevaba. Asi, millest võidavad majapidamises ringi sibavad pisipõnnid ja lemmikloomad, samuti põhjavesi. Erinevalt kunstmurust kipub pärismuru suurema koormuse korral murduma. Alles jääb kõva ja kuiv või, vastupidi, märgade laikudega õuelapp.

Tegelikult tasukus mängunurkadeski liiv kunstmuru vastu välja vahetada. Sest eks need armsad koduloomad kipuvad liiva sisse oma pisemaid ja suuremaid hädasid jätma, mistõttu tuleb seda ikka vahetada. Ja lapsedki näevad parajad murjanid välja, kui päeva lõpuks poristena üle koduukse vajuvad. Kunstmuruga selliseid muresid ei ole.

Kunstmuruturg on kirju, uuri enne asja

Kunstmuru valides tuleks kindlasti erinevaid pakkumisi küsida, sest turul on palju tegijaid ja kvaliteet ning hinnad kipuvad seinast seina kõikuma. Kindlasti tuleks uurida muru koostist ning põhja. Samuti sedagi, milline on murulible – tugevdus-rooga või mitte? Sest selleta kunstmuru lamandub ja kaotab kiirelt oma pehmuse. Oluline on ka muru läbilaskevõime ja vastupidavus UV-kiirtele. Nimelt kipuvad odavama otsa variandid päikese käes helkima ja silmi koormama.

Kunstmuru kasutusvõimalused on ammendamatud. Nii võibki selle vastupidava materjaliga lisaks aia ja mängunurgale katta varjulisemaid kohti, miks mitte ka aiamööblit ning terrassiseinu. Rohkem kui 10 aasta pikkuse kunstmuru müügi- ja paigalduskogemusega Silverline OÜ valikus on enam kui 60 toodet, mille hulgast spetsialisti abiga just see õige leida. Tegemist on turu kõige nahasõbralikuma, jalale mõnusalt pehme ning sooja kunstmuru valikuga, mille hulgast leiab ka liivatäitega tulekindlaid versioone.

Jaga
Kommentaarid