Rahanduskomisjoni esimehe sõnul on üritanud Jürgen Ligi lausa otseselt mõjutada omavahelises vestluses Eesti Panga presidenti, et Eesti Panga esindaja ei osaleks ORTK istungi arutelul. 14. mai rahanduskomisjoni arutelul viitas Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi Mart Laarile, et nende hääled pole veel Eesti Panga presidendi nõukogu esimehe valimisel "lukus" ning kui tulevad "õiged" arvamusavaldused VEB fondi teemal ja tänane riigieelarve planeerimine saab Reformierakonnaga kattuvat kriitikat ehk ausat ja ainuõiget kriitikat, siis tuleb ka Reformierakonnale vana sõprus meelde. Vaikime maha suuremad sigadused, kuriteod mis ühendavad ja läheme koos edasi – nii võib võtta kokku tänase Reformierakonna ladviku tegeliku mõtteviisi. ORTK toimub Reformierakonna lobistamisest sõltumata 17 mail, alguse kell 10, riikliku vastutuse probleem VEB Fondi juhtumi põhjal.

Alles täna, kus oleme vabanenud Reformierakonna juhtimisest, saame asju avatult rääkida. See on erakordne hetk, kus mitmed riiklikud institutsioonid, eelkõige Eesti Pank, ei ole enam Reformierakonna kontrolli all. Ainus Eesti Panga president, kes on ametlikult vabandanud, on Ardo Hansson, mees, kes pole selle asjaga seotud. Eesti Panga presidendiks saades leidis Hansson kohe üles dokumendid, mida Reformierakonna poolt mehitatud juhid ei suutnud leida 10 aasta jooksul.

Kui Hansson on pidanud vajalikuks Eesti Panga nimel vabandada, siis ei saa kuidagi väita, et midagi pole olnud. Reformierakond on tallanud Eesti põhiseaduslike institutsioonide usaldusväärsusel ja kahjustanud nende mainet, muutnud need institutsioonid poliitilisteks mängukannideks. Samas need, kes ei ole allunud, nagu nt riigikontrolli, neid on naeruvääristatud.

Arutleme, küsime, vastame. Kui Reformierakond korrutab, et vastutab ainult Vahur Kraft, siis milleks nii palju ärrituda?