BLRT omanikeringis vähemusaktsionärina vaevlev Kovalenkode pere võib-olla võidaks kõnealusest muudatusest, kuid nende lugu on üsna erandlik. Tavaliselt aktsionäride konfliktid nii suureks ei paisu ja viimasel ajal osatakse neid ka paremini ennetada, sõlmides ettevõtet asutades aktsionäride või osanike lepingu, mis reguleerib võimalikke tülikohtasid. Väikeaktsionäride kohtlemise kultuur võiks Eestis olla parem, aga reegleid ei pea tegema lähtudes kõige halvematest näidetest. See teeb ärikeskkonna ausatele ja mõistlikele ettevõtjatele liiga koormavaks.

Erinevalt poliitikutest on paljude ettevõtjate plaanide perspektiiv paarist-kolmest aastast pikem. Sund kassa iga aasta tühjaks teha on vale.

Täiesti hämmastav on see, et kõnealuse eelnõu taha astunud poliitikutel – sealhulgas kunagi ettevõtlusminister (!) olnud Oviiril – tuli pähe mõte, et osaühingu normaalseisund on pidev kogu kasumi dividendidena väljamaksmine. Aktsiaseltsidel lubatakse piirduda poolega kasumist, kui see on "vajalik ettevõtte jätkusuutlikkuse tagamiseks". Erinevalt poliitikutest on paljude ettevõtjate plaanide perspektiiv ikka paarist-kolmest aastast pikem ja sund kassat iga aasta tühjaks teha on vale.