Peeter Ernits lubas oma Facebooki seinal inimestel valimatult sõimelda Taivo Pilleri ja Mart Haberi perekonna arvel. Tütar Hanna võttis avalikult isa väljaöeldu vastu sõna. Kommentaariumis lubati Hanna selle eest üles puua. Vähe sellest, et EKRE juhtfiguuri meelest olen mina ja tuhanded teised noored naised, eduka karjääri ja igati ühiskonda panustava inimestena hoopis ühiskonnale kahjulikud elemendid. Mul ei ole mitte ühtegi last, ma olen 27-aastane, aga minu elus on kõik hästi. Ma ei pea vajalikuks piiluda kellegi pükstesse ja siis sõrme viibutades "tikk-takk, bioloogiline kell" kisada.

Ometi peab näiteks Henn Põlluaas paslikuks ja vajalikuks riigikogus pea pisarsilmi, häälevärinal tõdeda: "Lapselt ei ole keegi küsinud seda, kas tema tahaks tulevikus kasvada üles võõras perekonnas, eriti homoperekonnas."

Hea Henn, kas keegi teie lastelt küsis, kas nemad tahtsid teid endale isaks? Kas te neilt küsisite, kas nad tahtsid kasvada just teie käe ja hoole all enne kui selle valiku nende eest ära tegite? Lapsed armastavad vanemaid tingimusteta, nii nagu peaksid vanemad armastama oma lapsi. Eelduste ja tingimusteta. Nii armastavad perekond Piller-Haber oma lapsi tingimusteta. Nii nagu armastate teie, Henn, oma poega ja tütart. See, kuidas Piller ja Haber lapsed said, ei ole kellegi asi. Lapsed sünnivad siia ilma seaduspäraselt, nende vanemad on nende saabumiseks valmis.

Ühtlasi, soovitan poliitik Põlluaasal enne küsimuste esitamist tutvuda otsingumootoriga Google. Eelmainitud eduka abielupaari lapsed sünnivad siia ilma gestatsioonilise asendusemaduse teel ehk surrogaat kannab embrüosid, mis on loodud kehavälise viljastamise teel, doonorluse korras saadud munarakud on viljastatud lapsed üles kasvatava paari seemnerakkudega. Munarakud ei kuulu last kandvale naisele. Inimkaubandus ja surrogaatlus on erinevad asjad. Minul võttis selle informatsioonini jõudmine aega viis sekundit. Isegi, kui rahvaesindaja on minust arvuti kasutamisel ka viis korda aeglasem, ei tohiks põgus infokogumine üle poole minuti ikka võtta.