Tegelikult on ka tunnustatud loomeinimestelt rahaasjades korrektsuse nõudmine normaalne, see ei ole kohatu. Kas just konkreetselt ühele või teisele kultuuritegelasele, aga kultuurile tervikuna on kasulik, kui kultuuriasutused oskavad ka raha lugeda. Seda oskust läheb kindlasti vaja tuleva aastal, sest Eesti Vabariigi juubeliaasta saab mööda ning riik ei rahasta igasuguseid eriprojekte enam sama ohtralt. Ja Eesti Kontsert kulutab osa tuleva aasta eelarvest ilmselt tänavuste valearvestuste peale ette ära.

Tunnustatud loomeinimestelt rahaasjades korrektsuse nõudmine ei ole kohatu. Kultuurile on kasulik, kui kultuuriasutused oskavad ka raha lugeda.

Seejuures pole põhjust loomeinimestele tavalisest kõrgemaid moraalseid standardeid seada, nemadki on inimesed. Mine tea, milliseid vimkasid ajalugu lõpuks viskab – näiteks meie lõunanaabrite pealinna Riia turismi teenib tänapäeval kenasti värvikas lugu Richard Wagnerist, kes pärast kaht aastat dirigenditööd sealt 1839. aastal võlausaldajate eest salaja põgenes. Keegi pole täiuslik.