Näituse kuraatorid Laura Linsi, Roland Reemaa ja Tadeáš Říha uurivad, kuidas väljendub võim ruumis. Mõtestades vahemikku võidusamba ja revolutsioonilise barrikaadi vahel leiavad nad, et teinekord väljendab ühiskondlikku tahet kõige täpsemini hoopis monumendi ümber olev sillutis.

EKA Galeriis avatud väljapanek vaatab tagasi Veneetsias aset leidnud näituse kohaspetsiifilisele installatsioonile läbi fotograaf Hampus Berndtsoni fotode ning esitleb projekti ruumiliste fragmentide, makettide ning raamatuna, mis Veneetsiast kaasa toodi. Paralleelselt näitusega ilmus Šveitsi arhitektuurikirjastuselt Park Books raamat “Nõrk monument – pjedestaalialused arhitektuurid,” mille koostasid kuraatorid Laura Linsi, Roland Reemaa ja Tadeas Riha. Raamatut on võimalik soetada EKA Galeriist ning Rahva Raamatu kauplustest.

Näitus jääb EKA Galeriis avatuks kuni 21. märtsini.

Näitus “Nõrk monument” esindas Eestit 2018. aasta XVI Veneetsia arhitektuuribiennaalil. Santa Maria Ausiliatrice kirikus Veneetsias külastas näitust avamisperioodil 26.05-25.11.2018 ligemale 16 000 inimest. Ekspositsioon ja teemakäsitlus pälvis rohkelt rahvusvaheliselt tähelepanu olulisemates arhitektuuri- ja kultuuriväljaannetes.