„Peaksime elama päev või isegi tund korraga," märkis Päevalehe ajakirjanik Kärt Anvelt. „Me ei saa veel rääkida ei maaeluministri ega valitsuse kukkumisest. Elmar Vaheri kriis augustis oli tegelikult kordi hullem ja mäletatavasti siis said rahandusminister Martin Helme, siseminister Mart Helme ning peaminister Jüri Ratas Martini suvilas kokku ning ilusa punase mänguauto taustal poseerisid ning ütlesid, et kõik läheb ilusti edasi."

Ajakirjanik Joosep Tiks aga leidis, et Vaheri puhul polnud kellelgi kahju oma positsioone loovutada, ent nüüd, kui Järvik peaks valitsusse jääma, oleks väga raske ülejäänud valitsusel teda kaitsta. „Aga mis on see võti, mis lahendab selle?" küsis ta. „EKRE on väga resoluutselt võtnud seisukoha, et tema Järvikust ei tagane ning Ratas ütles sisuliselt, et tema Järvikut ei usalda."

Anvelt lisas, et hästi olulist rolli võib mängida Ratasele omaks saanud solvang, mida on väga raske alla neelata. Nimelt tuli Järvik kohtumiselt peaministriga ning ütles, et kõik peaministri küsimused tulid otse kantsler Illar Lemettilt, kelle tagasiastumist nõuab omakorda minister.

„See on päris karm solvang peaministri aadressil valitsuse liikme poolt ja see pole ok" sõnas Anvelt.

Aga mis on üldse kaalul, et avalikkuse jaoks mitte kõige segasem skandaal (mida EKRE juhid nimetavad infooperatsiooniks) valitsuse nii tugevalt kõikuma löönud on? Kuulake lähemalt Delfi erisaadet, stuudios Krister Paris, Kärt Anvelt ja Joosep Tiks.

1x
00:00