11.04.2020, 19:41
Söödafirma juht: kuigi kodumaist tooret on puudu, peavad meie farmerid müüma elusloomad Poola või mujale
Põllumajanduses on tugeva ekspordi eelduseks tugev koduturg, väidab Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu aseesinaine ja söödafirma Anu Ait juht Anu Hellenurme.
FOTO:
Palun vaikige hetkekski, kes te Eesti toidust rääkides oskate kasutada vaid sõna „vabaturumajandus”! Mõelge kordki laiemalt – meie riigi ja rahva püsimajäämise võtmes. Siis mõistate, miks just nüüd on tähtsam kui kunagi varem kolme osapoole – põllumehe, toidutöösturi ja kaupmehe – üksteisemõistmine ja ühine tegutsemine. Pikk tee on minna, aga hakkame liikuma – aeg on selleks enam kui küps.
Kujutame ette, et kriis ometi leebub ja läheme lähedastega taas välja sööma. Leiame menüüst nii Saara küla sea kui ka Liivimaa rohuveise steigi. Need road on Eesti tänavune parim peakokk Kaido Mets sobitanud restorani Juur menüüsse. Sama tublid peakokad on ka sellistes kohtades nagu Wicca, Leib Resto, Ööbiku gastronoomiatalu...
Oled juba tellija?