Publik valis oma lemmiku kevadnäitusel osalenud 142 autori hulgast. Hääletada sai kohapeal 5. juulini, hääle andis 1067 külastajat. Auhinnatseremoonial loositi kõigi hääletanute vahel välja NOAR.eu kunstimüügikeskkonna 500-eurone kinkekaart ja esitleti viimaste aastate mahukaimat näitusekataloogi, mille koostas Elin Kard ja kujundas Maris Lindoja.

Erki Kasemets (snd 1969) on kunstnik, kelle loomingusse kuulub isikliku elu dokumenteerimine, polügoonteater, prügikunst ja tegevuskunst, masinad, kineetiline kunst, mängud ja mängureeglite väljamõtlemine, maalikunst ning palju muud. Kasemets on keskkonnakunstnik, kes sageli loob teoseid taaskasutatavatest materjalidest ja peab kunstiteoses peamiseks osalemist, mitte selle tarbimist.

Kevadnäitusel ekponeeritud vertikaaltriipudest teost „Karl Marx ja koaala“ on võimalik vaadelda kahelt poolt: ühelt poolt on kujutis nähtav punases värvigammas ja teiselt poolt rohelises. Teose loomiseks on kasutatud pakenditest lõigatud mooduleid. Autor ise nimetab teost brikollaažiks, mis on täpne, aga ülitagasihoidlik nimetus sedavõrd järjekindlale ja mahukale kunstnikutegevusele nagu Kasemetsal.

Publikupreemia võitja Erki Kasemets: „Kunstnike Liidu korraldatud aastanäitustel on mul olnud võimalus osaleda peaaegu kõigil kahekümnel korral. Igatahes on see aastast aastasse korduv traditsioon pannud aluse iselaadi ajaarvamisele ja -tajule, kus lisaks mööduvate aastanumbrite märgistamisele saab osalemistest ka omalaadne elukaart mõõtev ja mõtestav protsess. Aasta 2020 kevade ja sellest tulenevalt ka kevadnäituse mällusööbivuses pole põhjust kahelda. Füüsilisel kujul mittetoimuda pruukivale näitusele esitatavat tööd lõpetasin eriolukorras. Nüüd, näitusel toimunud valimismängu tulemusest kuuldes, olin üsna sügavalt hämmeldunud. Šokk oli mõistagi positiivne. Mu isiklik konkursikogemus pole just saavutusterohke. See on vahest tekitanud ka kibestumisnoodi kõikvõimalike pingeridade koostamisel ja parimate selgitamisel. Sellekohane skepsis sai aga nüüd hetkega tõsise tagasilöögi ja kevadnäitus lõbusa lõppakordi. Olen südamest tänulik kõigile hääletanutele, näituse korraldajatele ja mõistagi preemia väljaandjatele!“

Kümme enim hääli kogunud kunstnikku olid seekordsel aastanäitusel Siim-Tanel Annus, Mauri Gross, Siiri Jüris, Erki Kasemets, Ilmar Kruusamäe, Toomas Kuusing, Laurentsius, Tiit Pääsuke, Marje Üksine, Toomas Vint.

Näituse üks osa „Kunstnikud maalivad kunstnikke“ oli Kunstihoone galeriis avatud 5. juulini, üldväljapanekut saab Tallinna Kunstihoones ja Linnagaleriis vaadata 12. juulini. „Kevadnäitus 2020“ toimub koostöös Eesti Kunstnike Liiduga.

SA Kunstihoone on kaasaegse kunsti asutus, mille näituseprogrammi näeb kolmes galeriis Tallinna keskväljakul: Tallinna Kunstihoones ning samas lähedal asuvates Linnagaleriis ja Kunstihoone galeriis