See lugu on mitmeski mõttes pikantne. Ühest küljest on Kremlile alluv Venemaa meedia alustanud lääne vaktsiinide vastu infosõda. Muu hulgas nimetatakse Pfizeri vaktsiini, mille kordussüsti sai selle artikli peategelane, „surmasüstiks”. Eksperdid hindavad, et osalt just sellise propaganda tõttu on Ida-Virumaal end vaktsineerida soovivate inimeste osa Eesti väikseim.

Teisalt on Ida-Viru juba kuid olnud Eesti koroonaviiruse kese. Praegugi on seal nakatumisnäitaja 100 000 inimese kohta napilt alla 900, samal ajal kui Eesti keskmine on 525. Tagatipuks lõpeb käesoleva artikli peategelase diplomaatiline lähetus Eestis juba sel nädalal ja esmaspäeval naaseb ta kodusesse Moskvasse – vaktsineerituna althõlma ja Eesti riigi kulul.

Eile kell 12.38 sõitis Ida-Viru keskhaigla ette diplomaatilise numbrimärgiga Audi A6, millest astus välja Venemaa Narva peakonsul Juri Gribkov. Ta võttis pagasiruumist „Tax Free” sildiga kilekoti, milles kõlksusid pudelid, ja sammus muretult läbi haigla erakorralise meditsiini sissepääsu.

Eesti Päevaleht läks talle järele.