2013. aastal võeti Venemaa riigiduuma poolt vastu homoseksuaalset propagandat keelav seadus, 2020. aastal lisandus Venemaa põhiseadusesse klausel, mis diskrimineerib samasooliste perekondade õigusi, eriti neid, kus kasvavad lapsed. Nende seaduste tulemusena on sellised pered Venemaa territooriumil kaotanud igasugused õigused, neid ähvardatakse laste äravõtmisega põhjusel, et nende vanemad ei vasta „traditsioonilisele” formaadile. On teada ka juhtumeid, kus sellised pered ongi oma lastest ilma jäänud. Seetõttu on LGBT pered sunnitud Venemaal elama oma igapäevast elu õhkkonnas täis hirmu. Kuidas elavad need “nähtamatud” perekonnad? Millega on täidetud nende päevad, millised on nende mured ja rõõmud? Ja kui palju nad ikkagi erinevad nö „traditsioonilisest” enamusest?

“Nähtamatute perekondade” lavastaja on Ženja Muha, kunstnik Katja Seledkin, valguskunstnik Ksjuša Kozlova, helilooja ja helitehnik Rostislav Godlevski, mängivad Grigori Zaritovski, Julia Razumovskaja, Jekaterina Petrova, Anna Korotajeva, Grigori Zaritovski jt.

Teater “Filomela” ühendab endas dokumentaal- ja nukuteatri elemente. Teater keskendub eelkõige nende lugudele, kelle näod ja hääled pole ühiskonnas nähtavad ega kuuldavad, ning kes seetõttu ei saa ise oma probleemidest avalikult rääkida.

Etendus on festivalil 21. augustil kell 16 ning lubatud vanusele alates 16. eluaastast, etendus on vene keeles, tõlkega eesti ja inglise keelde.

Vaata lähemalt SIIT. Piletid Piletitaskus.

Vabaduse festival toimub 17.-21. augustini Narvas.