Ürituse avas Mare Sabolotny südamlik kõne. Ekraanil meenutati Afanasjevit videotega, kus kirjanik esitas enda tekstidele loodud laule. Järgnes Mihkel Kunnuse, Mari Niitra ja Kristjan Piirimäe arutelu Afanasjevi proosateoste üle, seejärel analüüsis Leo Luks Vahur Afanasjevi luuleloomingut. Sõna võtsid Karl Martin Sinijärv ja Priit Salumaa, laulutervitusega esinesid Kauksi Ülle ja Evar Riitsaar.

Õhtu jätkus muusikalise kavaga: Emma Johanna Lepasoo ja Grigori Rõžuki (Bourbon Sugar) "Hõbehundi laulude" esinemisega. Pooled lugudest olid loodud Afanasjevi tekstidele. Pärast Tartu NAK-i avalikku koosolekut, mida juhatas Contra, panid pöörased esinejad peo korralikult käima: lavale astusid Aapo Ilves, Jan Rahman ja Janek Kesselman ning legendaarne Tartu Sensatsiooniline Kevadbänd. Unustamatu oli Naelravi etteaste – kollektiivi, milles teine kitarrist oli varem Afanasjev. Toomas Leppik kitarril ja Iina Gylden trummidel esinesid heale duole kohaselt terve bändi eest.

Vaba lava etteastete järel esines Eesti hingestatuim rokk-DJ fs. Avatud oli Peeter Alliku "Serafima ja Bogdani" illustratsioonide näitus ning Vahur Afanasjevi ja Voronja galerii ühislooming "Mine Perse Pollock". Näha sai ka interaktiivset väljapanekut Spicetone'i kitarriplokist, mida kirjanik ja Rein Sabolotny koos arendasid.

Peipsiveere ainulaadne atmosfäär, jätkuv kuumalaine ning Afanasjevi mõttevaimust kantud keskustelud tegid sellest ilusa koosviibimise, millega lahkunud sõbraga vääriliselt hüvasti jätta.

Peipsi järve kallas Kasepääl
Näitus "Mine perse, Pollock!"