Jon ütleb enda muusikavalikut kommenteerides, et tema jaoks on alati tähtis, et bänd kõlaks hästi ka live's. "Seal selgub tihti päris tõde ja lisaks saan aru, mis suhtumine ja stiil bändil on," ütleb Jon.

Lood on Jon reastanud juhuslikus järjekorras. Nimekiri ja tõelisele melomaanile omased lahedad kirjeldused on allpool, listi saab kuulata siit.

Nevesis - 7 000 000 Years

Nevesise puhul on muidugi ühte lugu valida päris keeruline, sest kuulasin neid juba selliselt retrosaidilt nagu MySpace. Esimese plaadi kuulasin autos ribadeks, samuti teise. Aga tõstaksin esile just selle loo, sest mäletan, kui Elevandid olid alles tekkimas, kuidas ma seda videot lõpmatult vahtisin ja kuulasin. Vahel oli nii, et reede - ja ei viitsinud midagi teha. Aga panin selle loo peale ja 15 minutit hiljem sõitsin juba bussiga Viimsist linna. 10/10st sound, šeff video ja ülituusad kutid!

King Gizzard & The Lizard Wizard - Robot Stop

Ka siin on ühte lugu natuke keeruline esile tõsta, aga arvan, et kõik mu sõbrad (ja raadiosaadete kuulajad) teavad, kui väga nad mulle meeldivad. Täiesti pöörane bänd, kes näiteks aastal 2017 andis välja viis(!) plaati. Muidugi on mulle eriti südamelähedane nende 2019. aasta trash-metal'i plaat "Infest the Rats' Nest".

Queens of the Stone Age - Song For The Dead

... ja saaga jätkub, sest QOTSA puhul on mul võimatu ühtegi lugu teiste seast esile tõsta. Tegemist on minu lemmikutega, seda teavad nüüd kindlasti kõik tuttavad ja pereliikmed, haha! Aga eks see nende kolmas plaat "Songs for the Deaf" on muidugi üks meisterteos. Ja milline sound, milline kokkumäng, millised lood!

See muusika ja nende trummari Joey Castillo (sellel plaadil ja siin loos mängib trumme muide Dave Grohl) nägemine andis mulle väga selge signaali, et mis asi on attitude (suhtumine). Muide, üks kord helistas mulle hilja õhtul ema, ütles, et nägi neid miskis "Late Night" saates esinemas ja ütles, et tundub selline bänd, mis võiks mulle meeldida. Ma ütlesin, et sul pole õrna aimugi..

Creedence Clearwater Revival - Long As I Can See The Light

Klassika - kiiktool ja viskiklaas. Fogerty hääl on midagi, mis tekitab alati külmavärinaid. Mäletan, et tegime seda kunagi kontserdil lisaloona nii, et bändikaaslane Robert mängis trumme ja mina laulsin ning mängisin kitarri. Pärast tuli sõber Robert Kõrvits ja ütles, et see uus lugu oli päris hea! Damn right!

Kynnet - Silloin kun sä lähdit

Eriti mõnus ja suvine surf-rokk meie põhjanaabritelt. Mõne looga on lihtsalt nii, et ilma mingisuguse põhjuseta oled sa armunud ja kuulad seda päevast päeva. Mulle vist meeldib see konkreetne pohhuism, mis siit läbi kõlab. Täpselt nii peakski üks garaaži-bänd kõlama!

Zahir - Nice parking, asshole!

Kas siin on vaja üldse midagi öelda? Mul õnnestus nad üks kord Tallinn Music Weekil oma showcase-õhtule esinema saada ning see 30 minutit oli üks parimaid kontserte, mida ma näinud olen. Võimatu kopeerida, stiilipuhas ja toores - ning milline suhtumine, nii aus lihtsalt!

Run The Jewels - Ooh La La (Feat. Greg Nice & DJ Premier)

Räppi olen lapsepõlvest saati kuulanud ja oi, ma mäletan, kui saates "7 Vaprat" tuli A-Rühm ja "Popmuusik"! Küll muidugi ei tea ma tänapäeval erinevalt rokist räpimaailma UG-skenest liialt palju. Eks eelistan ikka pigem natuke vihasemat ja tulisemat andmist ning RTJ'i materjali külastan seetõttu tihti.. või siis nostalgitsen M.O.P. muusikaga, haha!

The Last Shadow Puppets - Is This What You Wanted

Vahetevahel on õhtul päikeseloojangu ajal Võsule sõites tunne natuke aega maha võtta ja mulle väga meeldib selle Coheni loo töötlus ning muusikavideo. Lahe on see, et laulja Alex Turner vahetab iga Arctic Monkeys'e plaadi jaoks karakterit ja stiili. Siin näeme teda täpselt sellises üleminekufaasis, pidades silmas Arcticu viimast plaati (mis on vist nende parim plaat?!).

AC/DC - Hell Ain't A Bad Place To Be

Aegumatu klassika. Kui rääkida suurtest kontsertidest ja kuidas neid andma peaks, siis see on üks nendest! Kuulasime juba lastena Võsul naabri aias autost kasseti pealt AC/DC parimaid palu ja üks nendest poistest, kes autos istus ja pead rütmis kaasa lõi, on mu bändikaaslane Markko "Linnu" Reinberg. Mul on väga hea meel, et vähemalt õnnestus neid paar aastat tagasi Soomes vaatamas käia. AC/DC on ikka täiskomplekt.

Television - Marquee Moon

Nii palju värvi ja emotsiooni ühes loos! Selle loo ajal on võimalik, et hakkad valama pisaraid, kuid siis tõused hoopis võidukalt fööniksina tuhast - see ongi muusika võim. Plussiks on muidugi ka kogu selle plaadi taustalugu.. kuidas nad harjutasid, harjutasid ja harjutasid. Imeline!