Väikeses Eestis juhtub seksiskandaale harva. Kuid selle nädala algul üks selline puhkes. Elu24 tegi lugu värske abielumehe Taavi Libe sõnumitest naistele, kellega ta abielus pole. Tele-ja raadiomees otsustas esimesena rünnakule minna ning teatas, et süüdi on tema seksisõltuvus. Edaspidi arutati Libe kaasust terve nädala esimese poole ja Kroonika tõmbas sellesse ka teenelise seksuoloogi Imre Rammuli, kes arvas, et Libe ajab tiba udujuttu. Sõna oli ka kommenteerijatel.

doktor hullar: „Seksinäljaga minnakse svingiklubisse, mitte ei võeta naist. Kui on isu ka teisi proovida, siis abielus lõppeb see halvasti mõlema poole jaoks.”

Külahull: „Pole enne nii lolli vabandust kuulnud. Eriti loll peaks olema kui seda veel uskuma jääda.”

eid_1597d8221493e2: „Sellised haigused algavad enamasti peast, mõtlemisest, kui see muidugi olemas on.”

Ghj: „Uskumatud hädad on tänapäeva inimestel. Ei oska kohe väljendadagi. Selge on, et mingil hetkel on midagi väga viltu läinud. Nagu täiesti! See kõik peaks olema hoopis teistmoodi. Emotsioonid, armastus, truudus, enesevalitsus, kultuur jne. Aga äkki sellised inimesed ongi haiged? Lihtsalt tänapäeval on neid juba nii palju, et tundub nagu oleks tegu normaalsusega.”

Teisipäev, 31. august

Peale Taavi Libeda piinade toimus ka sel nädalal midagi mõistlikku, näiteks Eesti sai presidendi. Kui esmaspäevases valimisvoorus riigikogu ees anti Alar Karisele „korvi”, siis väidetavalt peale sotside „seebitamist” valiti ERMi praegune direktor ja endine TÜ rektor Eesti presidendiks. Arvamusi kommentaariumis oli erinevaid. Keskustelus osales ka Henn Põlluaasa fännklubi. Kuid üldiselt võeti uudis hästi vastu.

Loe Delfist.

urmo kreutzwald: „Valiti, ei valitud, aga kõige halvem on see, et presidendivalimissüsteem ise on juba ammu oma aja ära elanud ja vajab remonti. Kui vaja presidenti valida, siis räägivad kõik, et see on jama, vaja on otsevalimisi jne, aga siis on jälle viis aastat vaikust ja siis hakkab kogu timbulimbu jälle otsast pihta. Olgu parem otsevalimised või valijameeste kolleegium, väikeses riigikogus on 68 häält raske saada ja veel raskem on sinna tulevikus kahte võistlevat kandidaati saada.”

Medulla: „Sotsid mängisid sellele, et nüüd kõik ütleks: sotsid päästsid ummikusse jooksnud valimised ja määrasid juba teist korda Eestile presidendi.”

kodanik: „Palju õnne uuele presidendile! Veidi mage, et see nüüd nii käis, aga võrreldes eelmise "valimisega" tuli juba päris hästi välja. Eks see valimine on poliitikutele vastumeelne. Nad ei suuda gruppi kogunenult enam normaalselt asju otsustada. EKRE tegi Savisaare-aegset Keskerakonda - ei usalda omasid ja ei luba isegi sedelit vaadata :D tegelikult ei ole midagi naerda - kurvaks teeb.”

tulin just valimistelt: „Mõelda- veel täna hommikul ei teadnud, kas valituks osutub Karis või - äkki hoopis Karis! Ja võitis siiski Karis!”

Kolmapäev, 1. september

Läks nii, et tarkusepäeval arutati hoopis kellegi lollust. Riigikontroll paljastas, et rahandusminister Martin Helme ajal on riigieelarve arvestustega räigelt puusse pandud. Muidugi ei teinud arvestusi minister ise, vaid tema alluvad, kuid ka kommentaariumis olid sel puhul põhilised küsimused kes on süüdi ja mida teha.

kaporatuuri hunta: „Matemaatika Martin Helme moodi: üks, kaks ja järgmine arv on „palju”!”

Toomas Saaremaalt: „Et siis läbi aegade parim rahandusminister tegi pettust riigieelarve tegemisel?”

Ants: „Kuidas siis küll nii… läbi ajaloo kõige kõigem ja selline kriitika nüüd. On alles süvariik ja mõtleb asju välja, mees lubab veel makse ka langetada… võta nüüd kinni.”

Gentle Wolf: „Oot-oot ... ma tahaks nüüd teada, et kes siis ikka eelarvet teeb, kas minister või "ausad ametnikud". Eelmise valitsuse ajal said ministrid sugeda, et sekkusid ausate ametnike töösse, aga nüüd pannakse neile süüks, et nad justkui olevat midagi valesti teinud.
Aga äkki tegidki ametnikud meelega käkki, et valitsus maha tõmmata? Ministeeriumi kõige tegijam tüüp peaks ju olema kantsler, nii meile räägitakse. Kas Helme käskis kantsleril numbrid valesti kirjutada või milles küsimus?”

Neljapäev, 2. september

2. septembril on ajaloos palju head juhtunud: Tallinnast jõudis Tartusse esimene rong ja lõppes Teine maailmasõda. Ka sel aastal tegi see kuupäev paljudele rõõmu, sest inimeste pangakontodele hakkasid jõudma nende teise pensionisamba rahad. Emotsioonid olid tõeliselt laes, sellest andis märku ka see, et kõik vastavad internetikeskkonnad oma bilansi jälgimiseks jooksutati kokku, kuna huvi oli sedavõrd suur. Kokku võeti välja miljard eurot, see oleks teoorias üks kümnendik meie riigieelarvest. Kommentaariumis oli selle rõõmupäeva kohta erinevaid arvamusi.

Aet Süvariik: „Siin tõotavad kõik pühalikult endale nüüd ise pensionit kasvatada, aga reaalsus on selline, et eesti ja vene ossid saavad oma kiirlaene ja alimendivõlgu tagasi maksta, nende kaasad saavad küünetehniku juures käia ja kulmud-ripsmed teha ning nii mõnigi Eestimaa pere saab ühe suure teleka või uusima Iphone’i mudeli võrra rikkamaks. Palju õnne!”

liivapaber: „1.) investeerimise kelmidel nüüd suured pidupäevad tulemas; 2.) rahvas saab nüüd oma vanad sms laenud ära maksta ja uued ning suuremad peale võtta.

Targutaja: „Riigile ehk makstakse tõesti võlad ära, kiirlaenukontoritele vaevalt. Tobe on vaid see, et nende rahade ootuses on paljud hindu tõstnud-tõstmas ja on tekitatud kunstlik lühiajaline nõudlus (kinnisvara, ehitusmaterjalid jms).”

Soomest: „Eks see hetkega laiaks lüüakse ja siis pensioni ajal hakatakse käsi pikalt ees valitsuse poole pöörduma. Soomlastel nii pole. Neil on kogumispension, riigi pension on tilluke. Neil ei tuleks mõttesegi enne pensioniiga pensionit kätte saada üritada.”

Reede, 3. september

Terve nädala vältel jätkus köievedu teemal „vaktsineerida-mitte vaktsineerida”. Kaitsevägi ja PPA teatasid, et nemad on valmis mitte-vaktsineeritutele ust näitama ja tanklakett Olerex lubas palkade ja preemiate kallale minna. Sellest sündis kommentaariumi nii ahastust, hukkamõistu kui ka heakskiitu.

Loe Delfist.

vänt: „Lolle saabki vaid rahakotiga õpetada, kuna peksukaristus on meie mail 19. sajandi viimasest veerandist keelatud ja tavapärane suss-muss ilmselgelt tulemusi ei anna kui pool ühiskonnast on mentaalselt Zimbabwe.”

LAHE: „PPA sipleb niigi kaadripuuduses ja siis selline kohatu ähvardus. Läheb ise tänavale???”

hm?: „Tähtsad ei ole mitte inimesed vaid asutuse plaan!?!”