16.10.2021, 00:05
Villa Maria kaldub Vahemere poole
(6)Viljandi sai endale esimese kiiduväärt veganikohviku, kuid menüüd tuleks kokal veel tublisti lihvida.
FOTO:
Veganirestorani või -kohviku asutamine nõuab praegu veel rohkem pealehakkamisjulgust kui tavarestorani avamine. Eestlane annab juba oma titale lihapalakese põske ja eriti mehed kasvavad kirglikeks karnivoorideks, kes restoraniuksel silti „vegan” nähes teevad kiire spurdi kaugemale. Aga küllap muutub olukord meilgi aina veganisõbralikumaks – nii nagu on ja edeneb mujal maailmas. Igal juhul on uue veganisöögikoha sünd alati tervitatav, et tekiks rohkem eriilmelisi väiksema ökoloogilise jalajäljega tervislikke söögikohti. Ja hea köögiga – sest vegani ei pea tähendama üksnes porganditoorsalatit.
Oled juba tellija?