“Liiatigi on virtuoossusel mitu tähendust, see ei seisne ainult tehnilises meisterlikkuses, vaid tähendab ka täiuslikkuse taotlemist,” lisas ta. Plaadi läbiv motiiv on igavikulisus ning lõputu teekond. “Samas peegeldab see kõik üht ajahetke – just nii tunnetavad Bachi, Schuberti ja Pärdi teoseid kaks noort muusikut täna ja tahavad oma sõnumit edasi anda,” kirjutas muusikateadlane Kristel Pappel plaadi CD-vihikus. Plaadi andis välja Pilw Records. Plaat valmis koostöös Kultuuripartnerluse SA- ga ja selle suurtoetaja on Hansa Grupi Noore Muusiku Fond.

Hans Christian Aavik on Euroopas silmapaistev viiuldaja, kes on viimastel aastatel võitnud auhindu nimekatel rahvusvahelistel konkurssidel. Aavik mängib Eesti Pillifondi ja perekond Sapožnini loal 1610. aasta paiku Itaalias valmistatud Giovanni Paolo Maggini viiulil ja 1930. aastal Prantsusmaal tehtud Victor Fétique’i poognal.

Karolina Žukova on pianist, kes on pühendunud nii soolo- kui ka kammermuusika esitamisele Eestis, Saksamaal ja mujal Euroopas. Ta on pälvinud mitmeid tunnustusi konkurssidel ning täiendab end Frankfurdi Muusika- ja Esituskunstide akadeemias kammermuusika klaveriklassis. Sel sügisel õpib Žukova Viinis.

“Aeternus”

Hans Christian Aavik ja Karolina Žukova

J.S Bach

- Prelüüd

- “Chaconne” Partiitast nr 2, BWV 1004

- Postlüüd

Franz Schubert

- Sonaat a-moll D 385

Arvo Pärt

- “Fratres” viiulile ja klaverile

Plaadi heliteostus: Tanel Klesment
Fotod: Kaupo Kikkas
Graafiline kujundus: Kaire van der Toorn-Guthan
CD-vihiku tekst: Kristel Pappel
Produtsent: Greten Lehtmaa