Juubeli tähistamiseks kuulutas Music Meets Film sel korral esmakordselt välja ka konkursi, et tutvustada ja toetada andekaid noori filmimuusika loojaid. Konkursil osalemiseks peab osaleja hiljemalt 19. novembril esitama oma kompositsioonilisi oskusi ja loomingulisust presenteeriva muusikalise töö etteantud videolõigule. Konkursi videoklipi on meile lahkelt jaganud Tallinna Ülikooli Balti Filmi, Meedia ja Kunstide Instituut. Konkursi võitja selgub 23. novembril ning parima valib välja žürii, kuhu kuuluvad Music Meets Filmi paneelvestlustel osalevad muusika- ja filmi professionaalid. Võitja pälvib 2000-euro suuruse rahalise preemia ja Orchestral Tools'i virtuaalsete muusikariistade paketi, kuhu kuulub ka paljukiidetud Tallinna kollektsioon. Loe konkursi kohta lähemalt siit.

Michael Pärt üritusel Music Meets Film 2019.

Music Meets Film kuraatori Michael Pärdi sõnul on programm viimase 10 aasta jooksul läbinud palju muudatusi: vormist ja sisust kuni publikuni. “Music Meets Film on tuntud oma sisutiheda kolmepäevase programmi poolest, mis võimaldab vestlusringides osalejatel ja ekspertidel jagada oma loomingulisi kogemusi ning valdkonnaalaseid teadmisi üha kasvava publikuga, seda nii vahetult saalis kui ka voogedastuses üle maailma. Lisaks sellele on Music Meets Film programm äratanud suurt huvi mitmetes muusikaakadeemiates ja filmikoolides üle kogu Euroopa, kes soovivad seda osaliselt lisada ka oma õppekavasse.”

Music Meets Film programmi selleaastane avapaneel käsitleb filmitööstuse ja filmimuusika valdkonna trende. Vestlusringis jagavad oma laialdasi teadmisi ja kogemusi filmirežissöör Mike Newell, helilooja Mihkel Zilmer ning operaator Alar Kivilo, kes arutavad muuhulgas, kuidas on pandeemia kujundanud filmimuusika valdkonda. Samuti tutvustab Newell oma lähenemisviisi muusikalisele kontseptsioonile filmidega töötamisel ning arutleb koos Kiviloga oma arenemise teekonna ja suurimate ebaõnnestumiste üle.

Traditsiooniliselt toimub Music Meets Film teise päeva programm Laulasmaal Arvo Pärdi Keskuses. Dokumentalist Andrey A. Tarkovsky ja lavastaja Nina Degraeve viivad kuulajaskonna vene filmitegijate Andrei Tarkovsky teose „The Mirror” ja Andrei Zvyagintsevi „Loveless”i muusikalisse maailma, et uurida lähemalt muusika tähendust ja vaikuse mõju. Ainulaadses ettekandes, mille hulka kuulub ka kontsert, tutvustab pianist ja filmimuusika teadlane Anyssa Neumann kontsertmuusika kasutamist filmides Ingmar Bergmani üle kuue aastakümne jooksul avaldatud loomingu põhjal. Päeva lõpetab Ingmar Bergmani viimase filmi “Saraband” linastus, mis piltlikustab, kuidas muusika võib olla osa struktuurist, helist, rollist, kohalolekust, sisust ning isegi omamoodi religioossest filosoofiast. Linastuse juhatab sisse filmiõpetlane ja Bergmani asjatundja Jan Holmberg.

Kümnendat aastapäeva tähistav Music Meets Film toimub 21. -23. novembril 2021 Tallinnas Nordic Hotel Forum’is ja Laulasmaal Arvo Pärdi Keskuses. Kuigi kõik vestlusringid, kontserdid ja filmilinastused on kavandatud eeskätt saalis viibivale publikule mõeldes, tehakse enamikest paneelaruteludest ka veebiülekanded, mis on akrediteeritud osalejatele ka hiljem järelvaadatavad. 2021. aasta Music Meets Film sponsor on virtuaalsete muusikainstrumentide ettevõte Orchestral Tools Saksamaalt.

Industry@Tallinn & Baltic Event on nädalapikkune programm filmi- ja audiovisuaalvaldkonna professionaalidele, mis toimub PÖFFi ajal, 19.-26. novembril 2021 Tallinnas hübriidsündmusena – sündmuse ettekanded on enamjaolt jälgitavad ka virtuaalsel kodulehel industry.poff.ee.