Noore kunstniku stipendiumi sai Rebeka Vaino, kes tegutseb praegu Pariisis nii kunstnikuna kui ka praktikandina. Stipendium filosoofiaõpinguteks määrati Andres Reimannile, kes õpib Šotimaal St Andrewsi Ülikoolis intellektuaalajaloo erialal.

"Stipendiumil on mulle mitmel moel eriline tähendus," sõnas Rebeka Vaino. "Esiteks on see suur au! Teiseks aga toetab minu arusaama, et sajandeid kunstimaailmas au sees olnud vajadus olla meistrite juures õpipoisiks ei ole kuhugi kadunud. Kaasaegses kunstimaailmas tähendab see lisaks ka muud, kui maalitehnikate õppimist - see on tundmaõppimine, kuidas toimib kunstimaailm seestpoolt, millised on selle sisemised mehhanismid. Mis oleks parem koht selle õppimiseks kui Pariis, kust saadud kogemusi ja kontakte saan hiljem Eestis rakendada."

"Mul on väga suur au võtta sisse koht Ene Graubergi fondi stipendiaadina,“ lausus Andres Reimann. „Oludes, kus filosoofia ning kunstide riiklik rahastamine ei ole piisav, on taoline eraalgatusel põhinev ettevõtmine tänuväärseim, mis ühe noore humanitaarteadlasega juhtuda saab.”

Ene Graubergi fond on Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond (ERKF) allfond. Esimesed stipendiumid Ene Graubergi fondist jagati 2015. aasta sügisel, ERKF-i kahekümne kuuendal jagamisel. Mõlemad stipendiumid on väärtuses 2000 eurot.