26. korda toimuv festival Jõulujazz 2021 jõuab kontsertidega Tallinna kõrval ka Tartusse, Viljandisse, Pärnusse, Paidesse, Haapsallu ja Põlvasse, kokku toimub 20 kontserti. „Oleme õnnelikud, et viirus hakkab tasapisi taanduma ja tänavune Jõulujazz saab toimuda oma tuntud headuses koos rahvusvaheliste ja Eesti artistidega. Festivalile jõuavad mainekas saksofonist Daniel Erdmann oma trioga, Lauluvõistluse Eurovisioon 2017 võitja Portugali laulja-helilooja Salvador Sobral ja Ameerika kitarrilegend Marc Ribot oma trioga Ceramic Dog. Eesti publikul on eriline võimalus kuulda Sobrali ja Ribot uute albumite „bpm” ja „Hope” muusikat esimeste seas Euroopas,” tutvustab säravaid peaesinejaid festivali kunstiline juht Anne Erm.

jonas.f.k

jonas.f.k tutvustab oma viimast albumit „TLL.02" astudes lavale laiendatud koosseisu ja esmakordselt täispika kavaga. Spontaansete improvisatsioonide poolest tuntud Estrada Orchestra serveerib lisaks varasematele rütmikatele lugudele muusikat uuelt atmosfäärilise kõlaga albumilt „Playground”. Ansambel UMA esitleb esmakordselt Tallinnas oma viiendat albumit „Wishing Well”. Eriliste kontsertidega rõõmustavad jazzisõpru veel Pillikud, kelle muusika juured ulatuvad rahvakultuurist jazzini, Trio Maag koos Hispaania veetleva lauljatari Isabel Bermejoga seikleb Ladina-Ameerika muusikamaastikel ja Tobias Tammearu Trio toob värskeid hoovusi triomuusikasse.

Liina Saar

Jõulujazzi tribüütkontserdid teevad kummarduse läinud sajandi muusikutele, kelle looming ja interpretatsioon on mõjutanud jazzi arengut. Ameerika ühe armastatuima jazzmuusiku — trompetisti ja laulja Louis Armstrongi sünnist möödub tänavu 120 ning surmast 50 aastat. Legendi loomingut tõlgendavad Jason Hunter Band ning solistid Sofia Rubina, Jan Uuspõld ja Allan Järve. Maailma ühe mõjukama basskitarristi-helilooja Jaco Pastoriuse sünnist möödub 1. detsembril 70 aastat, noorelt lahkunud talendile teevad kummarduse Eesti säravad bassistid Janno Trump, Raul Vaigla ja Mihkel Mälgand. Liina Saar laulab südamelähedaseks Rootsi filmi- ja jazzitähe Monica Zetterlundi ja Ameerika pianisti Bill Evansi trio koostöös sündinud ikoonilise albumi „Waltz for Debby“ muusika, mitmed lood kõlavad esmakordselt eesti keeles.

Ohutu festivalielamuse tagamiseks pääsevad vastavalt kehtestatud regulatsioonidele kontserte kuulama nakkusohutuse kontrolli läbinud külastajad. Festival Jõulujazz 2021 tervitab vaktsineerimiskuuri läbinuid ja viimase 6 kuu jooksul COVID-19 haiguse läbi põdenud inimesi.

26. korda toimuv festival Jõulujazz 2021 teeb hingele head 25. novembrist 14. detsembrini. Tutvu festivali kava ja artistidega kodulehel. Pileteid Jõulujazzile saab osta Piletilevi müügipunktidest ja kodulehelt www.piletilevi.ee.

Festivali Jõulujazz peasponsorid on JURA, Jazz Pesulad ja Eesti Päevaleht. Aastatoetajad on BMW Inchcape, Tallink, Aktaprint ja Nordic Hotel Forum. Toetavad Reval Café ja ERR. Oma maa muusikuid aitab Eestisse tuua Prantsuse Instituut. Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital ja Tallinna linn.