Boroditš sai ju Tallinna Linnatranspordis (TLT) laiutada 2018. aasta augustist – koolitas ennast tavatult raske raha eest (tõsi küll, juriidiliselt korrektselt), aga tegi juhtimisotsuseid, mida ennast mainekal kursusel täiendav juht tegema ei peaks.

Kus olid kogu selle aja linnajuhtide silmad? Miks avanesid need alles pärast Eesti Ekspressi artikli ilmumist? Kas ei peaks Kõlvart nüüd otsustavalt käituma ka abilinnapea Andrei Novikoviga, sest tema kooskõlastas Boroditši kulud?

TLT-le uute juhtide leidmiseks tuleb korraldada aus konkurss, kuhu pole oodatud Keskerakonna toiduahela inimesed.

Ja kas ei peaks nüüd kärpima ka Boroditšiga omal ajal lepingu sõlminud Kalle Klandorfi parteilisi elatusallikaid? Tähtsale keskerakondlasele ja kauaaegsele linnavalitsuse liikmele Klandorfile on partei korraldanud 1. juunist töökoha linnafirma Tallinna Soojus juhina.

Põnev asjaolu on veel see, et TLT-s töötamise kõrval oli Boroditš ka Tallinna linnavolikogu eelmise koosseisu (fraktsioonivaba) liige. Pärast mullusügiseseid kohalikke valimisi moodustatud volikogusse Boroditš enam ei kuulu. Vägisi tundub, et Kõlvarti eilne „otsustavus” oli seotud ka selle muudatusega. Boroditši kui TLT juhi möödalaskmistest ja priiskamisest on meedia kirjutanud ju varemgi, aga siis Kõlvart otsustav polnud.

Kahju küll, aga Tallinna linna juhtimise Augeiase tallid ei ole veel kaugeltki puhtaks tehtud. TLT-le uute juhtide leidmiseks tuleb nüüd igatahes korraldada aus konkurss, kuhu pole oodatud Keskerakonna toiduahelasse kuuluvad inimesed. Klandorfi või Boroditši tüüpi tegelase TLT juhiks valimine kinnitaks, et Keskerakonna stiil on endine.

PÄEVA ARVUD | Kas Keskerakonna võtted ei toimi?

33,5% on Norstati küsitluse järgi Reformierakonna toetusreiting, nädala eest oli see 33,0%. Viimane reitingu arvestusse läinud küsitlus toimus 10.–16. maini ehk ajal, kui Keskerakond oli juba alustanud lastetoetuste küsimusega Kaja Kallase valitsuse kõigutamist.

16,8%-le 17,8%-lt kukkus samal ajal Keskerakonna reiting. Mõlema erakonna reitingu muutused on statistilises mõttes ebaolulised, kuid väike nihe Keskerakonna loodetule hoopis vastassuunas paneb küsima: kas nende praegused võtted üldse toimivad, kas Jüri Ratas ja Jaanus Karilaid rabelevad tühja?