Haabersti ristmiku asjus linna otsuseid toetav MTÜ Haabersti Korteriühistute Ümarlaud koosneb kõigest 15 eraisikust ja ühest korteriühistust. Selle registreerimisaadress langeb kokku Õismäe linnaosavalitsusega ja liidu kõikidel infopäevadel osalevad ka linnaosavalitsuse juhid (vt protokolle liidu kodulehelt).

Tallinki otsus seab kahtluse alla Reidi tee vajalikkuse. Tallinna linnavalitsuse roll selle tulemuse saavutamises oli null.

Mis puutub Reidi teesse, siis hiljuti teatas Tallink, et viib veerandi oma kaubavedudest vanasadamast minema. See on väga suur muutus ja seab kahtluse alla kogu Reidi tee vajalikkuse. Tallinna linnavalitsuse roll oli sellise tulemuse saavutamisel ümmargune null. Linnavalitsus on seadnud eesmärgiks luua ühistransporti ja kergliiklust eelisarendav keskkond, kuid linnavalitsuse planeerimisbüroo, mis kohtus korra juba pistise andmise eest süüdi mõistetud, suudab ellu viia ainult vanadest planeeringutest pärit linna merest lahutava magistraali.

Taavi Aas, mida me nüüd edasi teeme, kui on selgunud, et Euroopa Liidust meile kaubavedude säästvaks ümberkorraldamiseks eraldatud 25 miljonit eurot (85% Reidi tee eelarvest) on tegelikult raha põletamine? Selle rahaga oleks saanud sama toetusmeetme raames viimsilastele vastuvõetavat ühistransporti arendada ja vähendada linna ummistavat eratransporti.

Kutsun linnakodanikke üles peatama valimisteks kiirustades kokku klopsitud Reidi tee projekti. Tegelikult on aega EL-i raha kasutada 2023. aastani. Toetage kodanikualgatust kohtusse minekuga, sest muul moel praegune linnavalitsus kodanikega rääkima ei nõustu – järele proovitud. Meil on Hooandjas rahalisi toetajaid juba üle 400.