Praegu ei tea loomulikult keegi, kas või mitu Oscarit Nolani tulevane film saab. Täpselt pole teada isegi seda, kui äratuntavalt ja millises valguses Tallinna paigad filmis kajastust saavad. Seega ei saa praegu usutavalt prognoosida, kui palju see film suurendab turismihuvi Eesti vastu. Eesti filmitööstus on küll lisatöö, uute kogemuste ja kontaktide pärast rõõmust sillas, sest nende kasu on otsene. Aga millist kasu saavad teised Eesti elanikud peale selle, et kellelgi võib õnnestuda filmi massistseenides osaleda ning osa filmivõtetele kuluvaid miljoneid eurosid leiab tee Tallinna majutus-, toitlustus- ja lõbustusasutustesse?

Linnapea peab hoolitsema linna praeguse toimimise eest, aga peab külvama ka Tallinna ja selle elanike tulevaste tulude seemneid.

On ilmne, et mingil määral saab kasu kogu Eesti majandus, sest Eesti on turismimaa. Turismivaldkonnas sünnib ligi 10% Eesti sisemajanduse kogutoodangust, tegemist on ka tööhõive seisukohast olulise majandusharuga. Äratuntavate maamärkide nägemine populaarses filmis suurendab kindlasti Eesti kui reisisihtkoha tuntust laias maailmas. Ajastul, kus inimesed muutuvad otsese reklaami suhtes järjest immuunsemaks, muutuvad väärtuslikuks võimalused neile kaudsel viisil – näiteks filmistseenide kaudu – naha vahele pugeda. Raamatute ajastul üles kasvanud inimeste valikuid mõjutavad filmid vähem, aga nooremaid inimesi, kes raamatute lugemise asemel vaatavad rohkem filme ja seriaale, oluliselt rohkem. Filmiturism on kasvav turisminišš, mõne filmi võttepaiku on hiljem tabanud isegi liiga suur turismitulv – näiteks idüllilist randa, kus filmiti „The Beach” Leonardo DiCaprioga peaosas, ja seriaali „Seks ja linn” võttepaiku New Yorgis.

Loomulikult pole praegu garantiid, et Nolani „Tenet” teeb Laagna tee äärsed paigad või linnahalli tulevikus filmituristide magnetiks. Küll aga oleks garanteeritud turismimagnetiks mitte saamine, kui „Tenetit” neis kohtades ei filmitaks. Kõlvart peab hoolitsema linna praeguse toimimise eest, aga tema ülesanne on külvata ka Tallinna ja selle elanike tulevaste tulude seemneid.