Minu magistritöö teemaks oli „Eesti kui loodusturismi sihtkoha kuvand Lääne-Euroopa loodusturistide hulgas“. Paari kuuga kogusin oma uuringu valimisse sadakond vastust. Kõige enam vastasid britid, kes olid Eestit juba külastanud.Uuringu tulemused ei ole valdkonnas aastakümneid tegutsevatele inimestele üllatuslikud, kuid nüüd said oletused ja arvamused ka ametliku vormi.  

Küsitluse esimene küsimus palus nimetada kolm sõna või sõnade paari, mis seostuvad Eesti loodusega ning jättis Eestist hea kuvandi. Saadud vastused näitasid, et kõige levinumad märksõnad olid „mets“ (48,08%), „puutumatu, ehe ning puhas õhk“ (42,31%) ja kolmandal kohal „rabad ja rabajärved“. 

Mitte ühtegi korda ei nimetaud rändrahne ja isegi mererannik oli viimaste seas. Need märksõnad iseloomustavad peamiselt Eesti kui sihtkoha terviklikku külge. Siinkohal peab välja tooma, et küsitluses vastanutest oli enamik Eestit külastunud viimase viie aasta jooksul. 

Uuringust tuli välja, et kõige enam soovitakse Eestis näha karu, ilvest ja hunti. Neile järgnesid põder, lendorav, rähnid, kakulised. Üllatuslikult pakkus huvi ka kährik. Enamik neist on liigid, kes vajavad vana metsa, et säilida ning ellu jääda. Kui palju on Eestis jäänud alles seda vana metsa?