Pommi kahjutuks tegemisel vigastada saanud päästeameti eridemineerija Arne Lokk on süüdistanud Eesti riiki, et teda ei taheta lasta operatsioonile USAsse. Loki andmetel on USAs tema raviks kogutud ligi 80 000 dollarit.

Lokk on süüdistanud ka Mustamäe haigla arste, kes pärast plahvatusejärgseid esimesi operatsioone polevat tema vastu huvi tundnud.

Lainevee kinnitusel on Lokk pärast õnnetust viibinud Mustamäe haiglas kümneid kordi ning kontakt patsiendi ja haigla vahel on arstide seisukohast vaadates pidev ja normaalne.

Mustamäe haigla ülemarsti Teet Lainevee sõnul on Mustamäe haigla vigastatud eridemineerijale mitu korda pakkunud võimalust uuesti haiglasse tulla, kuid Lokk on keeldunud. "Ka arstid on tema tervise pärast mures," tunnistas Lainevee.

ülemarst kinnitas eile Eesti Päevalehele, et Mustamäe haigla arstid suudaksid kõigi Loki raviks vajalike operatsioonidega hakkama saada. "Midagi võimatut tema ravis ei ole," sõnas Laienevee.

"Võib-olla ei ole Lokil kõige paremad nõuandjad tema tervise korraldamise suhtes. Samas usaldab Lokk neid ilmselt rohkem kui Mustamäe haigla arste," nentis Lainevee.

Mustamäe haigla on ülemarsti kinnitusel igas valdkonnas Euroopa haiglatega samal tasemel. "Kõik meie tohtrid on käinud välisriikides õppimas, paljud on välismaal töötanud. Ka praegu töötab välismaal ligi kümme endist Mustamäe haigla arsti. Kui nad saavad seal tööga hakkama, siis on nad järelikult head spetsialistid," nentis Lainevee.

ülemarsti sõnul on Mustamäe haiglas väga heal tasemel näo- ja lõualuu kirurgia. Selle osakonna arstidel, eriti osakonnajuhataja doktor Siiri Hansteinil on väga tihedad sidemed välisriikide sama ala spetsialistidega, kinnitas Lainevee.

ülemarsti sõnul on Lokk vajanud kõrvaarsti ning näo-ja lõualuu kirurgide abi. Tartust on käinud konsulteerimas silmaarstid. "Keskhaigla arst ülle Haamer ja professor Aleksander Banof soovitasid Lokile kohe silmaproteesid panna, aga ta ei soostunud. Me ei saa väevõimuga ühtegi inimest ravida. Kui haige on negatiivselt meelestatud, siis meie ei saa sinna midagi parata," nentis Lainevee.

Esimestel nädalatel pärast õnnetust leppis Mustamäe haigla juhtkond kokku Loki edasise ravi Soomes. Lainevee sõnul Lokk keeldus, kuigi isegi Soome sõidu kuupäev oli kindlaks määratud. Haigla on pidanud Loki ravi asjus läbirääkimisi ka Norraga, Lõuna Aafrika Vabariigiga ja USAga.

"USAsse minekuks esitati Lokile tingimus vähendada valuvaigistite kasutamist. See viis ta minu arvates rööpast välja," tõdes Lainevee.

Hiljuti esitasid Norra arstid Lokile ettepaneku minna lähiajal ravile Norrasse. "Lokk oli tükk aega mõelnud ja vist nõusoleku andnud. Norrasse sõit ja ravi seal on tasuta," rääkis Lainevee.

KäRT KARPA