On selge, et koroonaviirusega kaasnevast majanduslikust turbulentsist ei pääse ka Eesti ajakirjandus - üks meie demokraatia ja ühiskondliku stabiilsuse alustaladest. Samas on see nädal taas näidanud Eesti rahva kõigutamatut usaldust Eesti ajakirjanduse vastu. Väikese liialdusega saame öelda, et igal kriisipäeval on käinud Ekspress Meedia väljaandeid lugemas praktiliselt kõik täiskasvanud eestlased. See on enneolematu usaldus ja tunnustus.

Saatuse irooniana on viimastel päevadel Eesti ajakirjandusväljaannete lugejate arv ning nende usaldus meie vastu ning reklaamiturg liikunud täiesti vastupidises suunas. Kui lugejad püsivad läbi päevade meie juures, siis reklaamiandjad mõtlevad ja lahkuvad. Murest, teadmatusest ja alalhoidlikkusest.

Peaminister Jüri Ratas ütles eile Riigikogu puldis: „Kui tegutseme kõik koos ja igaüks eraldi pingutades, rahulikult mõeldes ning kainelt kaalutledes, üksteisest lugu pidades ning ühiskonnana panustades, siis saame ka praegusest keerulisest olukorrast üle.“

Ekspress Meedia väljaanded teevad enda ja oma kolleegide nimel üleskutse Eesti avalikule sektorile, ministeeriumitele, omavalitsustele ja kõigile teistele, kes muuhulgas või eelkõige on seni eelistanud oma reklaamiraha investeerimist välismaistesse sotsiaalmeediaplatvormidesse. Et arendada, tugevdada ja hoida Eesti ajakirjandust sama elujõulisena kui see on olnud viimased 30 aastat, kutsume teid üles: investeerige oma sotsiaalmeediasse planeeritud raha Eesti kirjastustesse!

Meie ettepanekuga ei teki avalikul sektoril lisakulu ja selle sammuga ei kaota keegi, vastupidi, nii on võimalik toetada Eesti majandust ja selle kiiret taastumist.

Eesti inimesed loevad Eesti ajakirjandust, Eesti inimesed usaldavad Eesti ajakirjandust, Eesti ajakirjandus ei pööra Eesti inimestele ka kõige raskematel aegadel selga. Oleme tugevad, professionaalsed ja jätkusuutlikud vaid üheskoos.

Hea avalik sektor, ministeeriumid ja omavalitsused. Hoiame koos ära vaba sõna nõrgenemise, usaldame inimesi ja kaubamärke, kes on aidanud Eestist saada riigi, mida imetletakse nii kaugelt kui lähedalt.