Siim Kallas 2014 Kärt Anveltile antud intervjuus, kus kritiseeris erakonna juhtimist: "Sellesse juhtkonda (Reformierakonna - U.S.) kuulub suhteliselt kitsas ring inimesi ja nende suhtumine on selline, et juhtkonna otsustega on asi tehtud. Ülejäänud juhatuse ja erakonna liikmetelt oodatakse ainult allumist. Juhtkond on otsustanud, mida siin veel arutada?

/.../ Väike juhtkond oli ja on ka praegu otsustanud. Vahvale sõdurile Švejkile öeldi: lõuad pidada ja edasi teenida! See ei tarvitse aga olla väga jätkusuutlik. Olgu. Partei on võitlussalk ja seda peab muidugi ütlema, et see juhtkond, kes seda tööd on juhtinud ja valimisi korraldanud – Eestis teist sellist ei ole. See on vaieldamatult kõige kõvem ja ma arvan, et neid saadab suur valimisedu ka järgmistel valimistel. Selles mõttes on see argument. Aga minule on selline asi vastumeelne. Kui minult nõutakse tingimusteta allumist seisukohtadele, mille kujunemisel ma ei ole vähimalgi määral osalenud, ja ma isegi ei saa esitada küsimusi selle kohta, kas see on õige või vale, siis teate – see ei ole see poliitiline kultuur, mida mina oleksin tahtnud näha.

/.../ Vanasti oli meil Reformierakonnas ja fraktsioonis alati inimesi, kes selgelt mõtlesid teistmoodi. Siis oli vahel tegu distsipliiniga. Täna on distsipliin olemas, aga see on tagatud tingimusteta allumisega. Just seda nõuab juhtkond. Ja see pole nii ainult juhatuses.

/.../ Liidrina on sul alati kaks varianti. Üks variant on suruda maha igasugune teisitimõtlemine, lootuses, et jõud on väga tugev ja püsib koos. Teine võimalus on katsuda neid teisitimõtlejaid kogu aeg integreerida. Mina pooldan seda varianti. Jah, see võtab aega, nõuab vaeva, alati ka ei õnnestu. Aga tark liider kuulab alati väga tähelepanelikult, mida tema kriitikud räägivad. Tark valitsusjuht, tark minister kuulab tähelepanelikult, mida opositsioon räägib. Kas ta seda tunnistab ja avalikult möönab, on iseküsimus, aga igal juhul kuulab ta tähelepanelikult. Tegelikult saad sa ju aru, et neil on mõne koha pealt õigus."