Millega on täpselt tegu?

Korraldajad on ürituse ideoloogiat kirjeldanud järgmiselt: „Sel suvel toimub Eestimaa südames esmakordselt festival, mille keskmes on kogu ühiskonda kaasav mõttevahetus. See on justkui sõnarokifestival või intellektuaalne puhkus, kus arutatakse Eesti olevikku ja tulevikku puudutavaid teemasid ja nauditakse kultuuri. Sündmust korraldatakse eesmärgiga luua samm-sammult arenev ja aasta-aastalt hinnatud sundimatu õhkkonnaga ning inspireeriv arutelukeskkond aktiivsetele inimestele.”

Me ei lähe Paidesse pelgalt kuulama või vahendama, vaid ka ise sõna sekka ütlema, kaasa mõtlema ning erinevaid mõttevahetusi ellu kutsuma. Selleks, head lugejad, küsime abi ka teilt. Kuna Delfil ja Eesti Päevalehel on Paide linnuse ääres oma lava, siis kavatseme aktiivselt nii ise kui ka külaliste abiga mitu olulist teemat välja hüüda ning need selgemaks arutada.

Ütle sõna sekka!

Tahame teada, mille üle tahate meie abiga diskuteerida? Mis on teie jaoks veel segane ja mis närib teie hinge? Tahame leida lahendusi, sest kiretut ja kirglikku olukirjeldust on meietagi piisavalt. Lubame olla avatud ka rasketele küsimustele ja leida spetsialistid, kes aitavad keerulised mõttepusled tervikuks kokku panna.

Hea kaasamõtleja, ootame kuni 10. augustini teie ideid, mida tahaksite Paides Delfi ja Eesti Päevalehe laval kuulata ning millesse häälekalt sekkuda. Ei ole lahendamatuid probleeme ega vastuseta küsimusi. Kõik on teie ja meie kätes ning peades.

Ootame teie kirju aadressile arvamusfestival@lehed.ee ja teid Paidesse kaasa mõtlema!