Rõivas on seni kriitikast mööda vaadanud, aga kui juba riigipea võttis vaevaks peaministrit ja SDE liidrit üle keskmise mõõdukalt kritiseerida, tasuks peaministril ja ta töövarjul - Jevgeni Ossinovskil - oma tegevus üle vaadata.

Rändekriisi olematu kommunikatsioon ja Ossinovski korraldatud valitsuse terroriseerimine on saanud tekkida vaid peaministri vaikival ja muretul heakskiidul. Rõivase leer võib küll öelda, et peaminister armastab vaikselt tegutseda ja lepitada, aga pigem kostub see õigustuse kui selgitusena.

Täna, enne jõulurahu, tõstis president Rõivase tegematajätmised ja otsustamatuse nn Juhan Partsi küsimuses iga eestlase palge ette. Parts on kujund valitsuse kakofooniast ja sundseisust seoses parlamendi tänase koosseisuga. Kas peaminister hakkab otsustama, mida talle soovitas tänases Maalehes ka Siim Kallas, või jätkab sama mugavalt kui seni, peab selguma lähiajal. Aga see on Eesti tuleviku üle otsustamine.

Aga tänavune presidendi-intervjuu oli tavapärasest teistsugune. Formalistlikud küsimused (peale ühe), diplomaatilised vastused (peale Ossinovski ja Rõivase) ja presidendi soov end näidata mitte 24/7 riigimehena, vaid tavakodanikuna (nälg päikese järele).