Ada teeb kõike südamest. Nutab ja naerab. Vaheldumisi ja korraga. Kui ütleb ropusti ja räägib lollust, siis ka. Ikka südamest. "Pärast Urmas Ott helistab ja noomib," räägib Ada. Siis, kui ta on lahkel meelel ajakirjandusele jälle kord kõik hinge tagant ära rääkinud.

"Seal Hiiumaal lehma all sa sündisid, seal ongi su koht," armastab Ada korrata tennisist Toomas Leiuse talle öeldud lauset. Ada olla siis just lükanud tagasi kättpalunud Londoni rahaka tennisisti.

Ada on meie kõmuajakirjanike leivanumber. Ada diivajuttudes on Hiiumaa naise lopsakust. Sellised ütlemised nagu "silmad varre otsa" või "suud ammuli nagu lehma vaiad" võtavad suu naerule juba trükipildis. Saati siis veel Ada elavas esituses.

Teist nii värvikate ja avali ütlemistega tähte pole. Mis sest, et lood kipuvad korduma ja mõned tärminid naise eluloos nihkuvad üha ülespoole. Peene maitsega lugeja on Adaga ära kollitatud.

Tänased pildistused Adast kisuvad ühte väravasse. Õnneks on Ada värvikad filmirollid ka tänasele publikule näha. Nende vägevusest annavad ainult aimu mustvalged hiigelfotod (viimase peal!) Adale kingitud baari seintel. Eesti 1960. mängufilmi büstikas blondiin ei jäänud väliselt efektilt alla sama kümnendi maailma mallile Brigitte Bardot le. Näitlejavõimetelt teeb Ada aga Brigitte ile silmad ette. Olgu "Lapeteuse" filmis või "Lindpriides", mis Lundveri karjääri läbi lõikas. Ühtäkki, seletamatult. Pärast seda tiirles Ada aastaid koos Mäksi ja Orumetsaga mööda NSV Liidu estraadilavu. Kuni sai omanimelise baari omanikuks.

Reet Lapeteuse rolli tegi Ada napilt 24-aastaselt. Puhtamast puhtakesema Virgu-Annina filmi toodud Ada pärisosaks said ekraanil pahelised naised. "Algul olin lits, siis litsimaja perenaine," ütleb selle kohta Ada lapsesuu.

Ada Lundver 58

Sündinud: 9.02.1942 Hiiumaal

Õppinud: Tallinna 21. keskkool

Filmirolle: Virgu Anni ("Külmale maale", 1965); Valve ("Jäljed", 1963); Reet Lapeteus ("Mis juhtus Andres Lapeteusega?", 1966); Leeda ("Pimedad aknad", 1968); Meeri ("Lindpriid", 1971); Maadam ("Tulivesi", 1994)