"Tallinna päeval sai iidne vanalinn uue väärika elaniku, keda pole võimalik märkamata jätta," ütles linnapea Edgar Savisaar skulptuuri „Korstnapühkija“ avamisel.

Linnapea sõnul on Tallinn arenev, kuid samas ka iidne linn ning korstnapühkija vanalinna tänaval on sama sümboolne nagu Vana Toomas raekoja tornis või Paks Margareta mereväravas.

Tauno Kangro valmistatud korstnapühkija kuju andis möödunud nädalal meedias palju kõneainet, kui meeleheitel skulptorite ühendus pöördus avalikkuse poole teadaandega, milles kurtis, et linnavalitsus tahab linnakujunduskomisjonilt küsimata püstitada keset vanalinna skulptuuri. 

Kujurite hinnangul surub linn Tauno Kangro skulptuuri „Korstnapühkija” linnasüdamesse vale ja valskusega – nimelt näeb seadus ette, et vanalinna muinsuskaitsealusesse piirkonda tohib püstitada vaid konkursside tulemusena loodud skulptuure. „Korstnapühkijat” see aga ei puuduta, kuna skulptuur on Kesklinna valitsuse kinnitusel linnale tehtud kingitus. „Vägisi jääb mulje, et skulptuur nimetati kingituseks selleks, et seadustest mööda hiilida,” ütles Eesti kujurite ühenduse liige Terje Ojaver.
Pronksist kahemeetrine skulptuur Karjavärava platsi, Suur-Karja ja Müürivahe tänava ristmikule nende hinnangul ei sobi.

Kujurid püüdsid konkursita linnaruumi kerkivale skulptuurile vastu seista ja saatsid linna juhtkonnale avaliku pöördumise, milles paluvad kuju asukohta muuta. Nagu näha, ei kandnud protest vilja. 

Skulptuuri avamisel avalikustati, et kuju kinkis Tallinnale Savoy Boutique Hotel, mille vahetusse lähedusse kuju ka püsti pandi. Kuju praegusel asukohal oli enne puna-valgest plastist kuubikutest moodustatud ohutussaar, mis kindlasti hotellikülaliste pilku ei rõõmustanud.