Rahva hulgas tuntud festivalid, suvetuurid ning huvitavad kontserdid aga publiku puuduse üle ei kurda ning saalid on juba ette välja müüdud, vahendasid ERR-i Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Lavastaja ja produtsent Adolf Käis arvas, et need, kes on harjunud kultuuriüritustel käima, ei jäta minemata ka keerulisel ajal ning ka keskmisest tunduvalt kõrgemat piletihinda on huviline nõus maksma, kui tegu on väärt kontserdi või lavastusega.


"Isiklikult mina olen väga optimistlikul lainel - pean nõustuma, et kõik me teenime vähem - ka mina teenin vähem.," märkis Käis ja lisas, et siis peavadki korraldajad olema kooskõlas publiku tahtmise, soovide ja hingega.

Meelelahutusfirma BDG juhataja Peeter Rebane tõdes, et suveüritusi on tänavu Tallinnas tunduvalt vähem ja selle põhjuseks nimetab Rebane olukorda majanduses ja piletite käibemaksutõusu.

Huvitavama kvaliteediga üritused müüvad Rebase sõnul hästi, sest pileteid saada ei ole, kuid väga palju kontserte aga kannatab ja enam kannatavad alternatiivsed esinejad ja kontserdid, mida riik ei toeta ja mida ka erasektor ei suuda Eestisse tuua.