Triinu Armi sõnutsi küpsevad hallitusjuustud vähemalt kuu. Selle aja jooksul vajavad juustukerad pidevat hoolt ja tähelepanu. Foto: Helar Laasik

Kaks ja pool aastat tagasi kolis Triinu Arm pealinnast Iisakusse. Ta on õppinud maaülikoolis bakalaureuseõppes piima- ja lihatehnoloogiat ning magistriõppes piimatehnoloogiat ja töötanud Kiius Remedias tehnoloogina.

Kooli ajal oli ta praktikal Tartumaal Luke farmimeiereis, kus samuti toodetakse hallitusjuustu. Praktikakoht saigi valitud huvist hallitusjuustude vastu. Koos vend Madisega proovis ta juustu valmistama hakata, kuid asi jäi soiku, sest polnud aega ega raha. Ent mõte ei ununenud.

Kui Triinul pealinnast isu täis sai, kraamis ta juustuvalmistamise mõtte uuesti lagedale. Vend Madis elas Ida-Virus Iisakus. Algul kohtuti Tallinnas ja mõeldi, kust saaks vajalikke seadmeid. Kui Triinu Iisakusse kolis, läks kõik juba konkreetseks.

« Avalehele 0 Kommentaari
Loe veel: