SL Õhtulehe andmetel on teatri võlg kasvanud miljonile kroonile, kuid ükski osapool seda ei kinnita.

«Meil on raskusi, kuid mitte sellises mastaabis, et need segaksid meie põhitegevust ehk etendustegevust,» möönab Saar SL Õhtulehele. Eile aga teatas NO99, et ammu väljareklaamitud lavastuse «Totu Kuul» esietendus lükatakse määramata ajaks edasi. Saar kinnitab, et need polnud rahalised probleemid, mis segasid «Totu Kuul» etenduse väljatoomist. Küsimusele, mis siis segas, ei saa aga üheltki osapoolelt selget ja ühest vastust.

Teatri väidetava miljonikroonise võla kohta ütleb kultuuriministeeriumi nõunik Tõnu Lensment, et «sellist seisu nüüd küll pole». Küsimusele, kui suures miinuses teater NO99 siis on, järgneb vastus: «Aasta pole veel lõppenud. Kuigi seda seisu võib vaadata nii ja naa, on asi sisuliselt kontrolli all. Aasta ehmatusega ei lõpe. Üks kuu on piisavalt pikk, et teha veel imesid,» püüab teatrinõunik oma ümmargusele vastusele optimismi sisse süstida. «Ma tean, et neil on raske, aga asi on kontrolli all. Seda ma võin kinnitada.»

Indrek Saar väidab, et kuigi «Totu Kuul» on lükatud edasi määramatusse aega, ei pruugi see tähendada uuslavastuse mahamatmist. «Me aga ei oska täna veel öelda, millal, millises vormis ja kus me seda teha saame. Meil tuleb kohe selga kõik muu, mida oleme kavandanud. Näiteks 3.–10. detsembrini on meie majas PÖFF, millest meil pole võimalik loobuda.

Kõik võimalused on olemas, me peame vaid reaalselt hindama, mida me tahame teha ja mida me saame teha,» usub Saar.