Attenborough' filmid alates veemaailmast, kõrbest, Arktikast, lõpetades lindude, putukate ja suurte imetajatega linastuvad Kumus kord kuus. Filme ilmestab oma kommentaaridega Eesti loodushariduse suurkuju bioloog/etoloog Aleksei Turovski. Avaüritusel kõlab Martin Pooki süvaveemaailmast inspireeritud muusika.



Sel aastal 80-aastaseks saanud Attenborough' kirjutatud ja BBC-s toodetud sarjad on vaadelnud praktiliselt kõiki maakera eluslooduse aspekte. Briti tele-eetris on Sir Attenborough olnud juba üle 50 aasta ja tema filme on näinud sajad miljonid inimesed üle maailma.



„Sir David Attenborough filmide märksõnaks on alati tippkvaliteet, seda nii tehnilises kui teaduslikus mõttes. Kui sellele lisada veel entusiastlik, austust täis ja maailma üle imestav jutustamisvorm, saamegi kokku midagi sellist, mis teevad tema filmidest niivõrd tundliku väärtusega (loodus)elamuse,” ütles üritustesarja algataja Kaarel Kuurmaa PÖFF-ist.



„On tähelepanuväärne, et uue loodusfilmide sarja avapauk toimub nädalal, kui Eestit külastab kuninganna Elizabeth II, kelle abikaasa Edinburghi hertsog Philip on olnud 15 aastat Maailma Looduse Fondi president; kui avame Kumus Loodusfoto 2005 näituse; kui Tallinnas vahetavad kogemusi Balti riikide ja Šotimaa noored merekeskkonna teadlased ning kui Kumus kohtub Eesti loodusfotograafidega UK merebioloog ja allvee tippfotograaf Aleksander Mustard,” ütles Briti Nõukogu direktor Küllike Tohver.

Filmid on inglise keeles.