Eesti teatriloo elava leksikoni Kalju Haani kinnitusel jõuab see Shakespeare i näidend Eesti teatriloos lavale esmakordselt. Uue, rahvapärsema ja lihtsamini jägitavama tõlke tellis teater Peeter Volkonskilt. Peaosades mängivad Jaan Rekkor, Aare Laanemets, Sepo Seeman ja külalisena Uglast Piret Rauk. Kunstnik on Lilja Blumenfeld.

"Talvemuinas-

jutt" (1611) jutustab kahest vanast sõbrast kuningast. Üks on teisel üheksa kuud külas olnud ja teatab, et peab nüüd ära minema. Teine oma naisega palub, et sõber jääks. Too jääbki, nüüd aga tärkab kohalikus kuningas armukadedus. "See armukadedus käivitabki järgneva sündmustiku, mis on tragöödia ja muinasjutu vahepeal," ütles lavastaja.

"Helge õudusmuinasjutt, armukadeduse komöödia," leidis Ojasoo "Talvemuinasjutu" määratluseks palju nimesid. "Shakespeare sellepärast, et ta on parim näitekirjanik. "Talvemuinasjutt on väga hea ja ilus lugu. Võlus just see, et sündmused on siin suured, jõulised, konkreetsed ja järgnevad üksteisele väga kiiresti. Ja samas on näidendis ka rahu ja poeesia võimalus, nendele sündmustele mõne aja pärast tagantjärele vaadates."

"Talvemuinasjutt" on "Cymbeline i" ja "Tormi" kõrval Shakespeare i romantilise hilisloomingu värvikaid teoseid. Sellegi näidendi puhul on Shakespeare ümber mänginud varasemaid lugusid. "Talvemuinasjutu" lähteks loetakse Robert Greene i romantilist seiklusjuttu "Pandosto. Aja triumf" (1588).

Shakespeare i lugu on Endla hooajas juba teine lavastus, mille toob välja kõrgema lavakunstikooli diplomand.

Novembris esietendunud Tõnu Lensmenti "Küüni täitmist" on kiidetud kui üht viimaste kümnendite jõulisemat lavastajadebüüti. Lensmenti lavastus tõstis Endla üle pika aja taas kriitikute huviorbiiti.