Elu lõpupäevil Torgus elanud Bulla on teinud palju selle maanurga tutvustamiseks, pildistades loodust ja rahvariideis inimesi. Muuseum asub 1910. aastal Carl Bulla poolt ehitatud torniga häärberis. Pärast Bullade surma on majas elanud arst, töötanud kool ja raamatukogu, teise maailmasõja ajal oli majas sakslaste komandopunkt, uuemal ajal aga Torgu vallavalitsus. 2017. aasta septembrist on hoone MTÜ Bulla Maja kasutuses.

MTÜ Carl Bulla Muuseum asutajaliikme Mihkel Undresti sõnul sai maja taastatud PRIA toetusega. Muuseumi eesmärgiks on sedavõrd olulise isiku mälestuse jäädvustamine ja tema tehtu kajastamine. Ekspositsioon on koostatud Peterburis asuva Carl Bulla nimelise ajaloolise fotograafia fondi kaasabil. Esindatud on nii Peterburi kui ka Saaremaa periood. Väljapanekus on ajastuomased olmeesemed, mööbel ja loomulikult Carl Bulla tehtud fotod. Praegu on väljapanek seitsmes-kaheksas toas, kuid materjali lisandudes on plaanis laieneda.

Carl Bulla (1855–1929) oli saksa päritolu fotograaf, kes on ülemaailmselt tuntud Vene keisriperekonna ja Peterburi igapäevaelu jäädvustajana. Bullat peetakse Venemaa fotoreportaažide alusepanijaks. Seos Saaremaaga tekkis mehel oma kolmanda naise Christine Juliane Keselbergi läbi. Oktoobrirevolutsioon tõi Bulla lõplikult saarele, kus mees pildistas palju siinsest loodust ja inimesi. Carl Bulla on maetud Jämaja kalmistule.