KUMU auditoorium, mis ei ole kõige tavalisem kontserdipaik live bändi jaoks, loob juba iseenesest filmiliku õhustiku, sest publik istub auditooriumi-kinosaali toolidel.

Kolm poodiumit saali ees. Tähed "I W E" taustal. Palju elektroonikat. Kitarr. Trummikomplekt. Mikrofon. Pimedus. Show algab. Kirjeldamatu helikeel juhatab sisse bändiliikmed. Lavale tuleb kitarrist-tehnik-helivõlur Hando Jaksi (Egostrip, Epoché). Seejärel trummar Mikk Simson (Aides, Iiris, Koit Toome). Ja viimasena imekaunis laulja-klahvpillimängija Johanna Eenma (Iiris).

Järgmised 45 minutit kontserti on midagi teisest dimensioonist. Siinkohal seda sõnadesse üritada mahutada oleks ilmselge patt ja peaaegu solvang I Wear* Experimenti ühelt poolt kirurgiliselt täpsele ja professionaalsele ning teiselt poolt mõõdetud kaootilisele ja eksentrilisele helikeelele.

Valgus-show, bändi ilmselge sügav nauding olla publiku ees ja teha eriti head muusikat, mis ka neile endile meeldib ja midagi-midagi-midagi, millele päris täpselt pihta ei saa, kruvivad emotsiooni lakke ning vajutavad täpselt õigeid noote kõigil inimmeeltel. Johanna Eenma fantastiline vokaal juhatab pehmelt ja samas jõuliselt läbi heli- ja valgusmaastiku. Kuklas on külmavärinad ja kananahk korraga. Vahepeal tuleb silma pisar. Publik on kerges transis. Kõik läheb natuke liiga kiiresti. Ei, ei luba bändil veel lahkuda, üks lugu veel. Võtaks rohkemgi, kui saaks.

Saalist lahkudes on tunne, et olen just olnud tunnistajaks millelegi väga erilisele. Loen sedasama emotsiooni ka teiste silmist. Üks kontserdikülaline tunnistas, et madalad bassihelid tegid temaga täpselt seda, mida ühe laulu pealkiri soovitab - "Push Stop & Pause Your Heartbeat" (vajuta stop ja pane südamelöögid pausi peale) - ta süda jättis paar lööki vahele.

Aasta aega tegutsenud I Wear* Experiment on toonud eesti muusikamaastikule äärmiselt elevusttekitava uue kvaliteedi. Ootusärevus Crickets Empire'i kolmanda osa järele on suur.

Minnes korraks tagasi selle juurde, kuidas täpselt I Wear* Experimenti kirjeldada, ütleks midagi sellist: Kraftwerk meets Sigur Ros meets Daft Punk meets Mutemath meets unenäod ja teadvuse sügavamad sopid. Aga samas mitte päris. Kuulake parem!