Kirjandusteadlane ja mõtleja, Eesti Päevalehe kirjanduslisa Arkaadia idee autor ja nimepanija Rein Veidemann avaldas äsja kirjastuses SE&JS raamatu “Isiku tunnistus. Eluloousutlus. Esseed ja lausungid 1981–2006”. Raamat algab autori intervjuuga Toomas Sildamile, mis sisaldab palju põnevaid fakte. Järgneb peaaegu 300 lehekülje jagu arutlusi kahest Veidemanni lemmikteemast – kultuurist ja Eestist.

Raamatu sisu on jagatud kolme ossa, millest viimases annab tooni Veidemanni armastatuim autor eesti kirjanduses – elav klassik Jaan Kross. Aga siit leiab ka lugusid Krossi loomingulistest eellastest ja kaaslastest Anton Hansen Tammsaarest, Karl Ristikivist ja Betti Alverist. Peale selle ka essee “Igavene lahkumine Arkaadiast”, millega Veidemann lõpetas 2001. aasta septembris oma töö Arkaadia toimetajana.

Raamat rõõmustab ka silma: siin on palju toredaid ja huvitavaid fotosid. Kriitilisem lugeja jääb aga puudust tundma esmatrükkide ilmumisandmetest ja nimeregistrist. Sellegipoolest on raamat hädavajalik andmekogu Rein Veidemanni isiku, tema kultuurilooliste kirjatööde ja vast isegi ta ilukirjandusliku loomingu mõistmiseks.