Äsja lõppenud 2. IRFF-i, mis toimus seekord Poolas, programmis oli 25 filmi üle maailma. Festivali lõputseremoonial sai teatavaks järgmine toimumiskoht, mis selgitati välja kasutades internetientsüklopeedia Wikipedia funktsiooni “Random Article” (juhuslik artikkel) kuni etteilmuv artikkel räägib mõnest geograafilisest asukohast. Eelnevalt on festival toimunud Saksamaal ning Poolas.

“Paljudel noortel filmitegijatel on väärarusaam festivalide programmi koostamise protsessist,” seletab festivali direktor Synes Elischka, “nad arvavad, et valik tehakse võrdsetel alustel ja kõik saadetud tööd vaadatakse otsast lõpuni läbi. Ühel hommikul otsustasime meie luua festivali mis pakub tõeliselt võrdse võimaluse saada oma filmi näidata rahvusvahelisel areenil.”

Festivaliprogramm pannakse kokku juhuslikkuse alusel kõigist esitatud filmidest, ka kandideerida võivad kõik. Festivalil antakse välja kolm auhinda - juhuslik Grand Prix, Kuldkala Auhind ning Ungari kaasaegse koreograafi, Lengyel Kata nimeline auhind.