Üle Eesti on muusikapäeval kavas 180 kontserti.

Rasmus Puur põhjendab oma muusikavalikut nii: "Alljärgnevalt on minu esimesed mõtted, mida nüüd ja kohe ehk sügisel on mõnus kuulata. Või mida ma ise just praegusel hetkel hea meelega kuulaksin. Valik on üsna meelevaldne ja ilmselt homme soovitaksin ma juba hoopis teisi lugusid, kuid praegune tunne, mida jagada oleks just selline".

Annie Lennox- September in the Rain
Meenus hoobilt, sest selles pealkirjas on "september" ja "vihm". Suurepärane Lennoxi tämber ja väga hea seade. Kunagi Tõnu Kõrvits soovitas seda kuulata. Nüüd on hea edasi soovitada.

LP - Girls Go Wild
Seda laulu olen ma sel suvel päris palju sattunud kuulama, seda eelkõige hea sõbranna, Nargenfestivali elluviija Kadri Tikerpuu tõttu, kes seda tutvustas. Väga mõnusa mineku ja õhustikuga lugu ja taas - tämber.

Douglas Dare - Caroline
Suvel kuulsin seda artisti Võsul, festivalil Võnge ning taas see tämber, lavaline olek ja muusikaline mõju avaldas kohe muljet. Siin septembri lõpus on selle saatel mõnus vihmas õõtsuda.

Common Mama - Downtown Strolling Downtown
Üks vanu lemmikuid ja just selles seademeister Vince Mendoza mahedas keelpillikuues. Võluv motiiv ja meeleolu.

Erkki-Sven Tüür - Lighthouse
Mulle seostub see teos miskipärast sügisega, kuigi Tüürilt võiks mistahes lugusid soovitada ja lakkamatult. Aga see on, jah, kuidagi septembritormise mere karva teos minu jaoks.

Riho Sibul - Passacaglia
Riho Sibula üks vanem lugu, mis oma melanhoolse alatooni ja mõtiskluse tõttu seostus mul samuti momendil sügisega ja loomulikult, nagu Tüürigi puhul - Hiiumaaga.

Richard Strauss ja Friedrich von Schiller - Der Abend
Imeline kõla, mõte ja koorikasutus. Võib saata meid igal pimedal sügisööl ja ikka lohutab.

Margo Kõlar ja Indrek Hirv - Öö
Kaia Urbi ja Heiki Mätliku suurepärases esituses võin kuulata seda voolavat mahedust ikka ja jälle.

Chalice - Gnoom
Albumilt "Taevas ja perse" pärinev mõtteline pärl, mis mul töötades igapäevaselt põhikooli- ja gümnaasiumieas noortega neid vaadates ikka aeg-ajalt meenub. Nooremale põlvkonnale kohustuslik kuulamine ja kaasamõtlemine. Liiatigi tuleb oktoobri alguses Jarek Kasaril koos ühe ägeda ameerika artisti David Knoxiga paar ühist kontserti, kuhu kindlasti minna soovitan!

Ja lisalooks soovitan üht enda alatist n-ö hea tuju lugu, milleks on Bobby McFerrini "Bang!Zoom".
See lugu lihtsalt toob naeratuse näole!

Jaga
Kommentaarid