Sandy Denny - Who Knows Where The Time Goes
Sandy Denny oli Briti laulukirjutaja ning ansambli Fairport Convention laulja. Ta lindistas loo demo 1967. aastal ning bänd salvestas selle oma 1969nda aasta albumile. Oma aja ühe parima Briti laulukirjutaja ning lummava häälega Sandy elu oli kiire põlemine, mille lõppu painasid depressioon, enesevigastamine ja alkoholism. Oma viimase kontserdi andis ta 1. aprillil 1978, mille viimane lugu oli “Who knows where the time goes“. Sandy Denny suri haiglas 21. aprillil 1978 31-aastaselt. Lugu on esitanud Nina Simone, Mary Black, Eva Cassidy, Judy Collins, Susanna Hoffs jpt.

Joni Mitchell - Both Sides Now
See on kindlasti Kanada laulumeistri kõige tuntuim laul ning valitud maailma ilusaimate laulude hulka. Lugu on lisaks Frank Sinatrale, Herbie Hancockile, Willie Nelsonile kaverdanud ka Mitchell ise aastatuhande vahetusel, salvestades orkestriversiooni. Esimesena salvestas aga loo Judy Collins 1967ndal aastal, võites hiljem Grammy parima folkesituse eest. Joni Mitchell ise salvestas loo alles 1969ndal. Olgu öeldud, et Jonile Judy versioon ei meeldinud, õigemini ei meeldinud selle edu...

Kate Bush - Wuthering Heights
Tüdruku vanemad salvestasid poolsada lugu lindile, et küsida spetsialistide arvamust. Üks peresõber tutvustas linti oma sõbrale, kelleks oli David Gilmour. Gilmour oli hämmeldunud lapse andekusest ja hiljem aitaski 16-aastasel tüdrukul teha esimesed kolm korraliku demo. Selle loo kirjutas Kate 18-aastaselt ja tema nõudmisel pidi sellest saama debüütalbumi “The Kick inside“ esimene singel. Heliplaadifirma EMI oli vastu, aga Kate`i seljataga seisis Gilmour, ning oleks olnud äärmiselt ohtlik staarile ära öelda. Raske südamega plaadifirma nõustus. Maailma ühest ilusaimast loost sai superhitt ja EMI müüs üle miljoni albumi.

Nick Drake - River Man
Nick Drake (19.06.1948- 25.11.1974) oli poeet-laulja- laulukirjutaja, kes ei jõudnud oma lühikese elu jooksul kuulsuse särasse. Küll sai tema looming kultuslikuks 80ndatel, kui teda tõstsid esile teiste hulgas Kate Bush, Paul Weller, Beck, Robert Smith. 1969nda aasta debüütplaadile „Five leaves left“ salvestatud“ River man“, kus kitarri mängib noor Fairport Convention'i kitarrist Richard Thompson, on üks kirkaimaid pärle pärlitoosis.

Canned Heat - On The Road Again.
Canned Heat loodi 1965ndal aastal LA s ja on Monterey ning Woodstocki festivalide kuulikindel veteran. Ansambel tegutseb nimelt tänaseni. 1967ndal aastal lindistatud „On the road again” on puhas nauding bluusist, rokist ja kröömikesest psühhedeeliast.

The Banglers - Walk Like An Egiptian
Kõik inimesed maakera peal, kes soovivad midagi salvestada, millel ka väärtus on, peaksid kohustuslikus korras kuulama seda 1986 aasta hitti. Nii palju õhku ja pauku samaaegselt ühte helipilti mahutada on fenomenaalne!

Lee Marvinv - Wandrin` Star
Lugu on kirjutatud 1951 aastal muusikalile. „Paint your wagon“ 1969ndal aastal tehti sellest vesternmuusikalist ka film. Peaosades Lee Marvin ja noor Clint Eastwood. Lee Marvin polnud laulja aga vaatamata sellele esitas ta lood siiski linti, sest ta ei tahtnud päris lauljat hiljem järgi matkida. Lauljat aga ei tulnudki. Film oli ülimenukas ja loost sai number 1 hitt ka Inglismaalt kus ta tõukas troonilt Beatlesite „Let it be“ Lee Marvin keeldus kõikidest pakkumistest ja ei salvestanud enam kunagi ühtegi laulu vaid piirdus 50 filmirolliga. Lugu kõlas ka Joe Strummeri matusetseremoonial.

Michelle Gurevitch - Party Girl
Michelle on Torontos vene emigrantide peres sündinud laulukirjutaja kelle esimeseks keeleks on vene keel. Kui tahad kuulda kuidas kruvib ja kannab bassi ning laulu liit, pole paremat näidet kui „Party girl“.

Alice Phoebe Lou - She
Alice on Lõuna-Aafrika Vabariigis sündinud ja teismelisena Berliini kolinud artist, kes teeninud elatist pildistamisega, tuletantsuga ja tänavamuusikuna. Tal on kolm lauljale vajaliku omadust- hääl, maitse ja sarm. Tänavatel meeldib talle praegugi esineda, kuigi leping Vagabondi saapareklaamis leevendab ehk majanduslikku surutist. Päris hullumeelne on tema kontserdigraafik üle ilma. Kui kuulsin, et ta eelmise aasta suvel tuleb Leetu teatrifestivalile, ostsime kohe piletid ja saime Klaipedas vahva kontserdi, vaatamata sellele, et bänd oli esinenud eelmine päev Primavera Soundil ja Alice oli öösel James Blake `i kontserti kuulanud. Tal oli šokolaadi üle hea meel ja ütles ,et tuleb hea meelega Eestisse. Jazzkaar võiks olla vabalt kutsuja kui olud lubavad. „She“ on lugu mis käivitub ise ja käivitab kõik kes kuuldeulatuses.

Epp Kõiv - Ilmad
Epp Kõivu 5 aastat tagasi ilmunud ainukese albumi “Heas mõttes“ lõpulugu, mille on Epp koos Mikk Siemeriga teinud. Kui mul kunagi veel tekib võimalus salvestada sooloalbum, siis küsin autoritelt luba, et seda laulda. See on nii ilus lugu!
(seda lugu saab kuulata vaid Spotify'st)